Geen persvrijheid maar oorlogspropaganda

sonjavandenende 25 dec 2015

Wij, Nederlanders zijn trots op onze democratie en persvrijheid. Wakker worden, persvrijheid bestaat zo goed als niet meer. De gevestigde kranten, zoals het NRC, Volkskrant en gerenommeerde bladen zoals Elsevier en HP de Tijd, zijn niet onpartijdig meer, zoals journalistiek behoort te zijn.

Zij zijn het verlengstuk van de overheid geworden en publiceren regelrechte propaganda, oorlogspropaganda durf ik het te noemen.

Lees maar eens de site Nu.nl bijvoorbeeld , zij verkondigen wat de regering hen dicteert, zonder onderzoek of belichting van beide kanten van het verhaal. Als zij publiceren over Syrië, Palestina, Afghanistan Midden-oosten, Rusland, Iran etc.

Rusland is nu de schuldige, ook Assad en de Palestijnen natuurlijk. Bombarderen op de bevolking en de rest is terrorist. Denk aan Hamas, Hezbollah, PLFP, FARC, ga maar door!

Het gaat zo ver, dat zelfs een krant als de de Volkskrant foto’s KOOPT om maar een beeld te hebben bij artikelen die ze, waarschijnlijk uit hun duim zuigen, of gedicteerd krijgen van de overheid.Zo zijn er ettelijke voorbeelden te noemen, te veel voor één artikel. Wie goed door de Sociale Media zoekt vind ze overal! (zie mijn site voor de foto’s).

Ook de zogenaamde mensenrechtenorganisaties zoals Amnesty, HWR, of Pax Christi, maken zich schuldig aan oorlogspropaganda. Pax Christi die zegt een organisatie te zijn met christelijke waarden, blijft tot de dag van vandaag beweren dat de jihadisten rebellen zijn, ook willen zij bombarderen op Syrië, is het eerste gebod niet: Gij zult niet doden? terwijl de VS toch al vele malen gezegd hebben, de afgelopen dagen dat er eigenlijk geen gematigde rebellen zijn. Dit is nog niet doorgedrongen tot Nederland. Logisch de politiek wordt er erg onrustig van.

Zij ( de kranten) verkondigen nog steeds de éénzijdige berichten (oorlogspropaganda) van de Westerse overheden, niets van de Russische, Iraanse, Syrisch, Palestijnse e.a. landen. Die zijn allemaal slecht en er worden mensenrechten geschonden is de retoriek. Treurig! Een nieuwe generatie Nederlanders groeit op met indoctrinatie en oorlogspropaganda door Sociale Media en kranten die nauwelijks meer bestaansrecht hebben, door de komst van Sociale Media en daarom zich verlagen door propaganda te schrijven om tenminste nog inkomsten te genereren. www.freesuriyah.wordpress.com voor foto’s.