Eenzame sok

Jacqueline Oerlemans 7 dec 2015

Wasdag. Ik had er graag één vaste dag in de week aan gekoppeld maar met een gezin met drie kinderen is het realistischer om één vaste dag aan te wijzen als ‘niet-wasdag’. Hoe dan ook. Ik loop langs alle slaapkamers om alle rondslingerende kleren, inclusief een berg sokken, bij elkaar te rapen en in de wasmand te gooien. Ik heb er serieus wel eens over nagedacht om er een spel van te maken door een basketbalnet te monteren aan de wasmand. Dit in de hoop dat de was dan terecht komt, daar waar het speciaal voor gemaakt is. Als de gezinsleden dan mis gooien (ik ga er niet meteen vanuit dat het geboren basketballertjes zijn), ligt het in ieder geval in één kamer!

Sokken. Normaal gesproken is dat een paar. Twee sokken die met elkaar verbonden zijn. Die er hetzelfde uitzien. Een beetje vergelijkbaar met zo’n echtpaar die dezelfde uniseks-jas dragen om de wereld te laten zien dat ze een stel zijn. Persoonlijk vind ik dat je van een paar gelijk uitziende sokken moet respecteren dat ze graag samen zijn. Ik vind het dan ook erg triest te moeten concluderen dat het bij ons thuis nogal eens mis gaat. Ik weet niet precies waar het aan ligt, maar vaak is er een sok kwijt. Sterker nog. Vaker zijn er meerdere sokken kwijt. Niet eens per paar. Misschien ook trouwens, maar dan valt het me niet op. Hoe kan dat? En waar blijven die sokken? Ik vind het één groot mysterie.

Soms spelen ze gewoon verstoppertje. Zit er één verstopt in het hoekje van een hoeslaken of dekbedovertrek. De boef. Dan heb ik de neiging om ‘buut vrij’ te roepen. Maar dat doe ik maar niet, voordat ze er lol in krijgen en het nóg vaker gebeurt.

Vaker vind ik ze niet meer terug. Hoe erg ik ook mijn best doe. De andere sok blijft dan eenzaam en alleen achter. Dat ziet er zo triest uit. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de andere sok vaak na een tijdje weg gooi. Best zielig eigenlijk nu ik er zo over nadenk.

Ik ben vast niet de enige die er last van heeft. Maar ik heb een oplossing! Een nieuw datingsite, speciaal voor eenzame sokken. Als iedereen daar alle single sokken op zet, ontstaan er vast mooie matches. Ik denk dat we dat verschuldigd zijn aan onze sokken. Wat jij?