De rijke student

Afgelopen week kwam er in het nieuws dat de overheid HET perfecte idee heeft voor de begrotingstekorten en de overvolle treinen…. De studenten nog meer inkorten. Echter, na het intrekken van de studiefinanciering is het studeren erg onaantrekkelijk geworden voor toekomstige studenten en door de misgelopen studiefinanciering zullen steeds minder studenten op kamers gaan, waardoor de gratis studenten-ov een must is voor de toekomstige broodwinnaars van ons land.
Maar daar denkt mevrouw Bussemaker anders over. Want zegt u zelf, die studenten kunnen best wat inleveren van hun riante inkomsten. Die studenten zijn de oliesjeiks van onze maatschappij. Hoe vaak ziet u dan ook wel niet een student voorbij komen in hun gloednieuwe Porsche onder hun kont en een nieuwe Rolex om de pols.
Gelukkig hebben we ook niet zo’n last van studenten met studievertraging of van eeuwige studenten, vandaar dat onze minister Bussemaker met DE oplossing kwam voor de overvolle treinen en dure OV-studentenkaart: studenten moeten lekker thuis blijven. Ja u hoort het goed. Mevrouw Bussemaker is met het open verzoek gekomen aan de studenten: of de toekomstige inkomstenbron van onze maatschappij voortaan niet meer in de spits wil komen met het openbaar vervoer naar hun universiteit of hoge school.
U merkt aan mijn schrijven dat dit idee in mijn ogen niet de nobelprijs gaat winnen. Onze politieke opvatting in Den Haag zit vol met tegensprekende ideeën. Het onderwijsniveau moet omhoog, maar studenten mogen liever niet meer naar de onderwijsinstellingen komen, of in ieder geval niet in de spits. Wederom kwam DE oplossing van mevrouw Bussemaker: studenten moeten lekker gaan fietsen.
Ikzelf woon in Dronten (een klein gehucht tussen het o zo mooie Lelystad en Kampen) en moet elke ochtend in de vroege spits met de overvolle trein naar de Universiteit van Amsterdam. Dit ritje kost mij dagelijks meer als 1 uur heen en 1 uur terug kachelen. Volgens mevrouw Bussemaker kan ik ook lekker gaan fietsen. Mevrouw Bussemaker, kunnen wij een deal sluiten? U wat meer begrip voor de arme student, dan ga ik, speciaal voor u, proberen wat vaker de fiets te pakken.