De neus, de Vries en de Mol

NadaavC 2 dec 2015

Ik sla de krant open en ik zie allerlei nieuwsberichten. Wat mij opvalt is de volgende kop: “de neus in liquidatieproces”. Ik verwachtte een nieuwsartikel over een iets uit de hand gelopen avond te vroege carnaval in Breda. Maar nee, het ging over onze held Willem Holleeder. De crimineel met fans, die verschillende mensen “neergepopt” heeft of heeft laten omleggen door anderen, een echte popster dus.

Bij College tour waren er zoveel studenten op het privé reclame feestje van Willem Holleeder dat niet iedereen aanwezig kon zijn. Kennelijk is het interessant om dicht bij iemand te komen die als gevaarlijk wordt geacht voor de Nederlandse samenleving. Ik denk dat Peter R. de Vries ook daarom zo graag programma’s maakt over criminelen. Hij wordt daar opgewonden van, die Peter. Hij houdt van gevaarlijk. Zit ie niet bij RTL Boulevard te praten over de aanslagen in Parijs, daar heeft hij blijkbaar ook verstand van, dan zit ie wel bij een gevaarlijk illusionistenprogramma op SBS6. Peter R. weet overal iets van, hij is deskundig. Het is dat ze bij SBS het niet toe lieten anders had Piet Paulusma ook iets anders moeten zoeken. Aan de andere kant, had hij wel iedere avond een alibi gehad.

Maargoed Willem Holleeder dus, topcrimineel. Klinkt toch lekker, topcrimineel. Beetje hetzelfde als topchef. Dat daar nog geen programma over is gemaakt, genaamd Topcrimineel. Waar, daar heb je hem weer, Peter R. de Vries allerlei opdrachten heeft voor diegene die mee doen. Eerst moet je langs de zussen van Willem, maar pas op, wie weet luisteren ze je wel af. En hoe voorkom je dat zijn andere zus een opleiding tot advocate voltooid. Dat maakt het weer moeilijker om verder in het programma Freddie Heineken te ontvoeren. Indien dit niet succesvol en zo discreet mogelijk wordt gedaan wordt het een onmogelijke opdracht om een goede Amerikaanse film te maken over een Nederlands script omtrent dit onderwerp. Dan zal Peter R. de Vries je direct diskwalificeren. Dan heb je nog de tussenbazen, Willem Endstra, Cor van Hout en John Mieremet. Alwaar je op het laatst eindigt bij Willem zelf, die je op een scooter door Amsterdam moet achtervolgen.

Ik zie er wel wat in, en als John de Mol verstandig is dan neemt hij dit concept over. Gerarandeerd crimineel hoge kijkcijfers: Topcrimineel: Wie is de Neus.