De kont

Pas geleden kreeg ik een opmerking op Facebook over mijn kont. Dat zette mij aan het denken, want wat een raar ding is dat eigenlijk, die kont! Het praktisch nut van onze bilpartij is namelijk helemaal niet zo sexy, maar de laatste tijd verschuift de aandacht van de bovenkant van het vrouwelijk lichaam steeds meer naar de onderkant. Was het in de jaren ’80 en ’90 nog ‘in’ om de borstpartij op te blazen, is het nu helemaal in om je kont zo groot mogelijk te ‘trainen’ (de grote namen onder ons willen ook nog wel eens andere maatregelen nemen om die kont zo groot te krijgen, maar dat terzijde…)

Ik zelf ben altijd al gezegend geweest met een niet te missen bilpartij. Op één van mijn favoriete jeugdfoto’s sta ik als klein dreumesje op het strand terwijl ik met blote billetjes richting de zee loop: mijn luier was al doorweekt, dus dit was praktischer. Ook toen had ik al een rond achterwerk(je). Als puber was ik daar niet zo blij mee. Mijn heupen werden ook ronder, dus dat in combinatie met die derrière, zorgde voor heel wat onzekerheden. Totdat ik tijdens mijn studententijd er door een (ietwat dronken) mannelijke student op werd gewezen dat hij mijn billen juist het mooiste deel van mijn lichaam vond. Hmm, tja, of je daar nou heel erg blij van moet worden, weet ik niet (op zich zien mensen vaker mijn gezicht dan mijn kont, dus ik hoop dat mensen daar ook met plezier naar kijken), maar het was wel het moment waarop ik me besefte dat mijn vrouwelijke vormen op die plek helemaal niet zo verkeerd waren.

Je hebt ze natuurlijk in allerlei vormen en maten, maar de ronde variant viert hoogtij dagen. Waar je je tien jaar terug niet mee in een broek gewurmd kreeg, wordt de ronde bips nu geaccentueerd met liftende bilbroeken. Ik ben blij met die trend van mooie ronde billen. Ik roep hard ‘Ja!’ tegen deze trend! Geef die vrouwelijke vormen en rondingen de eer en lof die ze verdienen! Jouw bilpartij die ervoor zorgt dat je lekker zit, die kont die zachtjes op en neer veert als je aan het hardlopen bent, dat achterwerk dat ervoor zorgt dat je verleidelijk met je heupen kunt zwaaien in dat leuke zwarte jurkje met Kerst. Dames, beseffen jullie wel hoe mooi onze ronde vormen zijn!?