Beste meneer Rutte, wat ben ik blij.

Beste meneer Rutte,

Wat ben ik blij dat u het debat heeft overleeft. Dat de motie van afkeur u niet heeft geraakt. Het heeft wel wat overwerk gekost voor kamerleden en kabinet maar ik haal opgelucht adem.
Niet omdat ik vóór de VVD ben, het eens met uw beleid omtrent bezuinigingen, de uitgeklede zorg, de participatiemaatschappij, de wijze van belastingverlichting of dat we deze lijn vooral moeten doorzetten.
Nee.

Ik ben blij omdat er geen verkiezingen komen. Stel je voor dat de peilingen gelijk krijgen en het stoutste jongetje van de klas met zijn boute, domme uitspraken, met zijn polarisatie en populisme, de verkiezingen wint.
Nou hoor ik u al zeggen: “Hij krijgt nooit een kabinet gevormd.”
Maar er zijn altijd weer opportunistische politici die onder het motto “zo kan ik hem onder controle houden” of “houd je vijand zo dichtbij mogelijk” mee zullen regeren. En zeker partijen die nog zelden noemenswaardig hebben meegeregeerd zullen daar gevoelig voor zijn en zullen posten krijgen die voor Wilders oninteressant zijn.
Wat zegt u meneer Rutte?: “Laat-ie het maar proberen dan gaat hij net als veel voorgangers hard onderuit omdat hij uiteindelijk de oplossing niet is en niet heeft.”
Wellicht. Maar de schade zal flink zijn. Want de gevolgen zijn nu al te verwachten. Minderheden en met name moslims zullen geweerd worden, als 2e-rangs burgers worden weggezet en voor de keuze worden gesteld welk paspoort ze gaan inleveren. Aanvragen voor vergunningen die islamgerelateerd zijn, zullen niet meer worden verleend of ingetrokken.
Hij zal geld pompen in de zorg en gevangenissen uitkleden om fors zieltjes te winnen.
De grens dicht, weg uit de EU en betalen we uitvoerrechten om te kunnen exporteren en komt de gulden terug wat door de conversie met de euro de prijzen wèèr doen stijgen.
Een samenwerking met de Volksunie die ‘in het veld’ debatten verstoren en het tegengeluid verstommen met leuzen als “daar moet een piemel in”. Minderheden die zich nog meer gediscrimineerd en bedreigt voelen, zullen in verweer komen met wellicht nog meer radicalisering als gevolg.
“Zover komt het nooit” hoor ik u zeggen. We zijn anders al aardig op weg, leidt ons collectief geheugen aan Alzheimer en prevaleert egoïsme, eigen belang en extremisme boven humaniteit.
De uitholling van de democratie is volop aan de gang en blijft daar straks nog wat van over?

Nee, laat het maar zo blijven. Is het ideaal? Nee. Maar beter dan het alternatief.
Beste meneer Rutte, wat ben ik blij.