barbaarpapa 2015!

sylviawitte 21 dec 2015

Na Steenbergen, Geldermalsen, aanslagen, vernielingen en intochten lijkt het hoog tijd voor de uitreiking van barbaarpapa 2015!

Ben jij een barbaarpapa of ken jij er één? Geef hem dan snel op! want het is hoog tijd dat naast de dichter des vaderlands, de politicus van het jaar, de beste Voice nu ook een eregalerij wordt geopend voor de barbaarpapa van 2015.

De barbaarpapa is via een thuis- of zwembad bevalling geboren in de periode dat Super Mario werd voorgesteld aan Nintendo en Nelson Mandela werd vrijgelaten uit Robinson Eiland. Voor hem was Mario belangrijker. Hij bouwde onverstoorbaar zijn eerste imperium op met Duplex steentjes toen op datzelfde moment de Berlijnse muur werd afgebroken. Hij stapte na borstvoeding over op koemelk in een tijdvak dat koemelkallergie zijn intrede deed. Het is 1991 wanneer Ghandi wordt gedood en ongemerkt zijn eerste tandjes doorkomen in een kinderdagmamaverblijf. Terwijl rassenrellen Amerika in de greep hielden verheerlijkte hij zich aan de He-Spider- én Superman pop! Hij drinkt nu melk op soja basis. Uit de geluidsdragers van zijn tijdsgeest klinkt ‘losing my religion’. De NS wordt verkocht, het Verdrag van Schengen geïmplementeerd terwijl hij Flippo’s verzamelt. Hij ontwikkelt zich in een razend tempo door allerhande nieuwe gedragsstoornissen heen. PDD-NOS, ADHD, ADD. Hij is de eerste generatie van al dit lekkers en slurpt met zijn genetische afwijkingen het zorgstelsel tot op de bodem leeg. Intussen is hij de langste van de klas en lijdt tenminste één van zijn vrienden aan een kleurstofallergie! Hij had geen GeenStijl en droeg al snel zijn eerste Lonsdale-truitje. In deze periode leert hij dat het beledigen van anderen tot een kunst verheven kan worden. Al snel kreeg hij een Playstation en leerde hij -terwijl de hele wereld in brand stond- met een joystick zijn strak voorgeprogrammeerde vijanden te doden.

Hij werd de nieuwe generatie die geen deuren meer open zou houden voor vrouwen. Die bejaarden liever achter in de rij, dan voor hem zou zien staan. Die leerde dat je conflicten met je buurman oplost bij de rijdende rechter. Die geen slachtoffers meer helpt maar ze filmt. Hij is gaan haten, smult van plofkip en is eigenlijk gewoon de boy next door. Voor de één een barbaar, voor de ander een doodgewone papa. Hij is barbaarpapa!

Ken jij er één of staat zijn naam op je bovenarm, halsrand of bilnaad getatoeëerd? Zet deze verzetsheld eens lekker in het zonnetje en nomineer hem voor de barbaarpapa 2015!