VREES

Fons Nijpels 18 nov 2015

Dinsdagavond werd de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Nederland, die gespeeld zou worden in Hannover in aanwezigheid van het volledige kabinet van Angela Merkel en ook kabinetsleden uit Nederland, slechts anderhalf uur voor het begin afgelast, omdat er een dreiging van een aanslag door IS was.Ik vind dat een domme en aanvechtbare beslissing, want er was niets concreets gevonden of bekend.

Zoiets moet alleen gedaan worden als bijvoorbeeld gevonden wordt dat het stadion is ondermijnd met een bom of iets dergelijks, maar NIET op basis van ongefundeerde, vage informatie. Op deze manier krijgt de bedreiger zijn zin, en is het succes aanleiding voor een veelvoud van nieuwe bedreigingen. Er zit niks anders op dan in zulke gevallen gewoon het risico te nemen, en te zien wat ervan komt.

Het gevolg hiervan is ook dat wij als bevolking steeds banger worden, en ons in het defensief gedrukt voelen. Als die wedstrijd gewoon was doorgegaan hadden we waarschijnlijk niet alleen een leuke wedstrijdavond gehad, maar hadden we ook de opsteker gehad, dat we niet wijken voor IS terreur, en dat wij doorgaan met ons leven, op onze manier, en dat wij een middelvinger opsteken naar de IS en hun vreselijke terreur.

Ik roep de autoriteiten op meer ballen te tonen, en niet zo snel te wijken voor dergelijke bedreigingen. Alleen concrete, feitelijke bedreigingen zijn reden om zoiets af te gelasten.

Persoonlijk zal ik ook geen kilometer minder vliegen, alleen omdat er kortgeleden vliegtuigen uit de lucht zijn gehaald. De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.