Ongelooflijk !

igorverhoeven 18 nov 2015

Ongelooflijk en bizar hoe mak Nederland een paar dagen na de terreur in Parijs reageert op de afgelasting in Hannover. We zakken wel héél snel in de "Ach ja het zal wel" houding. "Ach, we hadden toch niet gewonnen, het komt eigenlijk niet eens zo slecht uit" Apathie als vervanger van paracetamol.

Ongelooflijk, dat we accepteren dat een paar losgeslagen individuen tot voor kort grote gebeurtenissen als Duitsland – Nederland onmogelijk kunnen maken. Ongelooflijk dat dit gebeurt en ongelooflijk dat dit gedoogd wordt. Ongelooflijk dat ratten de samenleving lam kunnen leggen. Ongelooflijk dat voetbal, in Duitsland en Nederland decennia lang het grootste goed, onmogelijk kan worden gemaakt door gestoorde fanaten die niet eens meer weten welke godsdienst ze dienen. We laten ons kennen. We laten ze winnen. We geven ze de ruimte.

Voetbal was altijd oorlog. En tijdens elke oorlog werd er gewoon gevoetbald. Maar we buigen vandaag voor terroristen zonder land en zonder nationaal team, voor idioten zonder staat. Individuen zonder morele grondslag of geloof.
We buigen voor losgeslagen dieren uit de kudde die geen goede reden meer hebben om verder te leven. En die zich zo ook gedragen. Isoleren en afsnijden van afgedreven individuen uit de groep is in de natuur het meest effectief, aandacht geven werkt averechts. De eenzame martelaar in de woestijn die Allah Akbar roept doet ons geen pijn. We moeten deze dieren geen podium meer geven. Geen Bataclan, geen Hannover. Geen afgelasting van Duitsland – Nederland, geen aandacht in het algemeen.

Ze verdienen de aandacht niet. Ze verdienen het om weg te kwijnen in isolement. Dat is wat wij als maatschappij hun aan kunnen doen. Afdrijven en uitsluiten. Isoleren en ontkennen. Meer pijn kun je ze niet doen, harder kun je ze niet raken.
Maak IS onbelangrijk, negeer ze. Maak ze inexistent.

En o ja, blijf jezelf en voeg elke dag zelf een beetje liefde en waarde toe aan je omgeving en daarmee aan de samenleving.

Thanks!