Omdenken voor iedereen

Iedereen kent het wel, de dagelijkse sleur in deze maatschappij. Wat is er nou mooier dan een ongecompliceerde glimlach. 9 van de 10 keer geven kinderen die. U voelt het probleem natuurlijk al aankomen: zwarte piet. Maar dit ga ik proberen om te buigen in 400 woorden.
Mijn Spaanse nichtje was gisteren tijdens de intocht danspiet in Alphen aan den Rijn, ze was met 5 kinderen lekker aan het dansen toen zij nare woorden naar haar hoofd kreeg.
Lieve Nederlanders en Medelanders, laten we dit voor altijd ten ruste leggen.
Ik ben een dame van 22 jaar oud, opgevoed met Sinterklaas en zwarte Piet. Ik doe vrijwilligswerk voor kinderen en ik ben geen racist. Dit is misschien een klap voor iedereen, maar ik ben het gewoon niet. Net als miljoenen andere Nederlanders. Iedereen is gelijk en dat laat Sinterklaas juist zien. Het is zelfs zo dat ik vroeger enorm bang was voor Sinterklaas. Ik wilde liever met zwarte Piet op de foto, want dat was DÉ man/vrouw van het feest! Hij/zij gaf de cadeautjes en de pepernoten. Sinterklaas is meer een brug tussen verschillende mensen. Hij laat zien dat we allemaal samen kunnen werken, hij laat liefde zien die onvoorwaardelijk is naar man en vrouw, ongeacht leeftijd en/ of ras.
Natuurlijk snap ik dat het vervelend is dat de Medelander (tijdens de niet Sinterklaastijd) wordt aangezien als zwarte Piet. De oplossing: omdenken. Iedereen kan het, ik daag daarom iedereen dan ook uit! Mocht u, Medelander, zwarte Piet genoemd worden, dan kunt u daarover vallen, maar u kunt ook hét verschil maken door bijv. de volgende zin: ,,Stt, ik ben in het geheim hier om kinderen in de gaten te houden. Niks zeggen ;)” hiermee heeft u een aantal dingen bereikt: Een oprechte glimlach in uw dag, u heeft immers met een kind een “geheim” gedeeld, dit is heel spannend, 2. U heeft iets goeds gedaan voor uzelf. Het kind zal goed praten over “zwarte Piet” en hierdoor zal het racisme wat sommige Nederlanders hebben, dalen, omdat u niet tegen de traditie inwerkt, maar juist mee helpt met een kinderdroom in leven houden. Voor iedere Nederlander geldt natuurlijk dat zij de Sinterklaas gedachte moeten omarmen het hele jaar: iedereen onvoorwaardelijk liefhebben. Want lieve mensen, of u het nou eens bent of niet, in een wereld waar mensen niet meer normaal naar de kroeg kunnen gaan, of naar het theater vanwege een kans op een kogel, is liefde het enige wat ons mensen bindt. Liefde en geluk, dat zorgeloze geluk van een kinderglimlach maakt ieder ander mens ook gelukkig.