Maandagochtend sores

Moniquevanriet 19 nov 2015

Daar zit je dan. Met je krantje op je schoot in een veel te volle spitstrein en niet te vergeten je maandagochtendgezicht. Wat hebben wij daar toch een hekel aan met z’n allen. Het meest gehoorde argument in deze ochtend is: ‘Was het weekend nog maar één dagje langer’. Ja, ook ik maak mij daar schuldig aan. Totdat ik besefte dat er vele mensen zijn die wél graag dat ene dagje extra willen werken. Over wie ik het dan heb? De 50+’ers die zonder werk zitten.

Gert-Jan van Riet is een hardwerkende, doorzetter en de liefste man die ik ken. Ik ben een beetje bevooroordeeld, omdat dit mijn vader is. Laat mij hem jullie even voorstellen.
Hij is sinds vorig jaar augustus werkloos. Dit, omdat zijn contract afliep en hij simpelweg te ‘duur’ is. Gelul natuurlijk, hij is te oud.
Een jong pikkie die net van school komt verdient nét iets minder, als ik kijk naar mijzelf, dan een doorgewinterde sales topper die al 40 jaar in het vak zit.
Daar heb je er weer zo iemand, die lekker op zijn luie gat zit en een uitkering aan het trekken is. Nee hoor, dat is hij niet, net zoals vele anderen. Inmiddels heeft Gert-Jan, sinds het bekend werd dat hij geen werk meer zou hebben, 217 sollicitaties de deur uit gedaan. Waarvan 1x op gesprek en om de nabij 134 afwijzingen. Want ja, tegenwoordig nemen we niet eens meer de moeite om iemand een mailtje te sturen met dat hij is afgewezen.

Schoolbroekkie VS Ervaren werknemer
6 sollicitaties 217 sollicitaties
3 gesprekken 1 gesprek
2 aanbiedingen 0 aanbiedingen

Trots
Je hebt vast wel een keer een maand gehad dat je krap bij kas zat. Dan ga je iets minder uit eten of leuke dingen doen. Ik geniet met volle teugen van het leven. Minimaal drie keer per jaar weg, etentjes hier en daar. Wij geven het geld uit zonder er over na te denken en kunnen sparen. Toch voel ik mij ongelofelijk schuldig naar mijn ouders. Mijn broer en ik kunnen onze ouders makkelijk supporten. Een gift, zonder over na te denken. Maar nee, de trots is zo groot dat ze dat niet willen. Begrijpelijk, maar ook moeilijk om aan te zien.

Oproep
Kan iemand een zeer gemotiveerde 50+’er helpen aan een (sales)baan, dan mag diegene contact met mij opnemen. Wat krijg je ervoor terug? Alle eer en een leuk Zeeuws pakketje!

P.s. Denk er de volgende keer over na voordat je zegt ‘Was het nog maar één dagje extra weekend’. Veel mensen zouden jou baan graag willen hebben.

P.p.s Fijne werkweek!