Flinke klap op je bakkes

Sommige mensen missen iets in hun leven. Iets dat er altijd al had moeten zijn. Jarenlang brachten zij namelijk door zonder één essentieel element in de opvoeding. Een verplicht leermoment dat nog vele malen van pas zou komen. Een ferme tik op je kop. Verschillende personen hebben nog nooit een flinke, gerichte rechtervuist op hun oogkas gekregen. Of een rechtstreekse uppercut tegen de rechtse kant van de kaaklijn. Nee sommigen missen dat stukje verstand, met alle gevolgen van dien.

Het zijn de schreeuwlelijken van deze tijd, de rotte appels in het groentevak. Zij die bewust onrust stoken. Juist dat soort individuen, die hebben nog nooit een fatsoenlijke hand-oogcombinatie op zich af zien komen. Zij lagen nog nooit bloedend op de grond terwijl er verschillende vuisten tegen hun wenkbrauwen werden geportretteerd. Dit terwijl dat wel had moeten gebeuren, juist zo’n incident had er voor kunnen zorgen dat zo’n achterlijke net even iets meer nadenkt. Bedenkt wat hij eigenlijk allemaal aan het doen is, terwijl hij zijn doodverwensingen onder vluchtelingartikelen schrijft.
Er is namelijk een groot gebrek aan verstand. En in tegenstelling tot de algemene stelling dat klappen op je kop niet bevorderend voor de hersenen werken, brengen sommige adequate klappen toch een stukje wijsheid met zich mee. Net dat ontbrekend stukje waarschuwend materiaal uit het verleden.
Dit zorgt er voor dat sommigen nogal eens over de schreef gaan. Sommigen zoals in een theater in Parijs of een stadion gevuld met onschuld. Zij zijn het die alvorens zo’n plan de campagne ten uitvoer brengen, eens ’s een flinke beuk op de neus verdienen. Zo’n klap dat bloed vermengt met zweet automatisch in slow-motion van je gezicht vliegt. Een flink knietje in je oogkas waarbij de kreun nog harder klinkt dan de stoot. Het is een stomp die ervoor zorgt dat je drie weken erna nog steeds niet op die linkerwang kunt liggen. Die klap had er voor gezorgd dat je in zo’n situatie je verstand liet spreken, in plaats van een plan dat rottigheid oplevert.

Daardoor zouden er een hoop mensen wakker geschud worden bij wat ze nu aan het doen zijn. Pas na flinke pets is er een gaatje vrijgemaakt voor verstand. Tot die tijd is er iemand nodig die ze eens flink in het gezicht moet raken.