Bid voor jezelf!

BellaThe1 16 nov 2015

Vluchtelingen, schietpartijen, terrorisme, politiek, spelletjes, mensenleven, grenzen! Er zijn grenzen mensen, en met mensen bedoel ik jullie allemaal. Van mijn Turkse buurman naar Obama tot de IS.

Er zijn grenzen, maar waar trekken we die?

Duizenden vluchtelingen die jaarlijks de keus maken om de reis des doods te maken, de reis des doods naar het land die uitkomsten biedt.

Jarenlang is er al oorlog, de Russische oorlog, de jaren lange oorlog tussen India en Pakistan in Kashmir en dan niet te vergeten, de drugsoorlog in Colombia. Al deze oorlogen hebben 1 ding gemeen: Hebzucht! Hebzucht van mannen die zich leiders noemen. De regering die vaalt in zijn taak: ‘het besturen van een land’. Dit zorgt voor duizenden mensen die elders een thuis gaan zoeken. Nu komt samen met de vluchtelingen, ook de oorlog dichterbij en heerst er paniek. Nederlanders bidden voor Frankrijk. Facebook wordt ermee overgoten, maar waar jullie echt voor moeten bidden, is voor Nederland.

Bid voor jezelf en je naasten, bid voor je buurman en voor de trambestuurder die je naar jou plaats van bestemming brengt. Bid voor onze onschuldige kinderen die nog niks van de wereld hebben gezien. Bid dat Premier Rutte en z’n aanhang de juiste keuzes maken. Keuzes waar wij een keer wat aan hebben.

Terrorisme wordt in de naam van God uitgevoerd. Schandalig! Hoe kan je de naam van de schepper noemen, wanneer je zijn creaties van de wereld veegt?

Frankrijk heeft het geweten afgelopen vrijdag. Tientallen onschuldige mensen, die vrijdagochtend niets vermoedend de deur uit zijn gegaan en nooit meer terugkeren naar hun huis. Nu beginnen de buurlanden zich wel zorgen te maken, want er zit geen zee en duizenden kilometers meer tussen.

Ik maak me ook zorgen. Stel dat…

Nederland is goed in het opvangen van vluchtelingen, maar wie vangt ons op wanneer de IS ook in Nederland begint te terroriseren?