10.000 Luchtballonnen

Een van de dingen waarmee ik vroeger ben opgegroeid is K3, het kon ook niet heel anders met drie zussen. Hierdoor stond onze tv de afgelopen paar weken elke keer op K3 zoekt K3 waar ik zelf overigens niet zo blij mee was.

Nu een week later, zaterdagochtend zoek ik uit mijzelf de songtekst op van het nieuwe nummer van K3. De 10.000 luchtballonnen bleven namelijk de hele week in mijn hoofd zitten zonder dat ik wist waar de rest van het nummer over ging.

Na een pagina door gescrold te hebben op Google vind ik de songtekst. Ik begon te lezen en zag een totaal andere tekst dan dat ik had verwacht bij een nummer van K3. Het nummer van K3 gaat over mensen die al 10.000 jaar onnodig vechten zonder iets te bereiken. De 10.000 luchtballonnen hebben ook een belangrijk doel in het nummer, namelijk de soldaten te laten stoppen met vechten.

Het nummer doet mij tegelijkertijd weer even terug denken aan mijn jeugd. De erge dingen die gebeurden op de wereld kon ik ook zo weer vergeten. Als kind van 5/6 dacht ik niet veel na over de dingen die op deze aarde gebeurden. Ik zou misschien niet eens hebben geweten waarvoor ik de 10.000 luchtballonnen nodig was.

Nu iets minder dan 15 jaar later zou ik graag die 10.000 luchtballonnen van K3 willen hebben. Elke dag lees ik nu over de problemen op de wereld. Een oorlog in onder meer Syrië, de miljoenen mensen die ervoor moeten vluchten, de chaos in Oekraïne en nu ook de aanslagen in Parijs. Het zijn allemaal problemen waar op dit moment geen echte oplossing voor is.

Bestonden die 10.000 luchtballonnen van K3 nu maar. Dan had ik ze alle 10.000 per direct losgelaten voor de wereldvrede.