Zomer! Hoera?

mynosewrote 11 jun 2015

Iedereen die ik ken, kijkt er naar uit: De zomer.
Het warme weer, een kleurtje krijgen, festivals en de lange, zwoele avonden..
En voor anderen zijn de examens voorbij, de stress voor het nieuwe schooljaar stellen ze uit.
en natuurlijk het allerbelangrijkste: VAKANTIE.

Om het laatste deel ik mijn enthousiasme, vakantie, heerlijk! Als ik tenminste uit de zon kan blijven, maar in de schaduw vermaak ik me wel, met een boek en leuke mensen om me heen. Eventjes niks. En het liefste nog naar het buitenland, waar ik heel veel moeite moet doen om internet te krijgen, dus dat laat. Eventjes helemaal niks, ademruimte hebben zonder dat iedereen iets van je moet en je daarvoor probeert te bereiken via social media.

Verder is de zomer helemaal niet iets voor mij, ik heb het al gauw te warm. Naar een festival gaan vind ik te druk, en aan de lange avonden heb ik toch niks, want na het avond eten (en soms al eerder) stort ik al in en is mijn energie op. Met het resultaat dat ik me ga afzonderen.
Voor mij is er eerder spraken van een zomerdip dan een winterdip.

De winter is ook geen oplossing voor mij, hoewel ik me tenminste niet raar voel als ik al moe ben terwijl het buiten al licht is. Ik ben een koukleum.

Dus voor nu geniet ik nog van de zon, voor een korte tijd kan ik er in zitten. Ingesmeerd en wel kan ik namelijk al verbranden, dat is een van mijn talenten.
Met een briesje is het nu wel te hebben, en zeker ook als je ergens mee bezig bent. Maar echt buiten in de zon liggen zonder verder iets te doen, is een no-go voor mij.

Maar volgens mij is er er helemaal niks mis mee dat ik geen zomermens ben. Geef mij maar gewoon of de herfst, of het begin van de lente!