WK voetbal Canada 2015

Mark2087 5 jun 2015

Als ik door het dorp loop dan mis ik iets. Ik zie geen vlaggetje, geen versiersels niks. Maar toch is er nu een groot sport toernooi waar Nederland een grote kans om het ver te schoppen. Namelijk het WK voetbal voor vrouwen in Canada. Dan is mijn vraag waarom krijgt dit WK minder aandacht dan die van de mannen, dan kan je zeggen dat het niveau van het mannenvoetbal veel hoger ligt, maar onderschat het niveau van het vrouwenvoetbal niet. Misschien vertel ik u nu wel wat nieuws!

Het is eigenlijk heel speciaal dat de Nederlandse vrouwen op een WK voetbal staan. Want voor het eerst dat onze leeuwinnen op een WK staan sinds 1991, in 1991 was het eerste WK voetbal voor vrouwen. In de vorige 7 editie was Nederland er niet bij, dus waarom is dat dan geen reden, om net zoals bij de mannen, er een heel groot feest van te maken.

De vrouwen zijn, net zoals de mannen op het WK in Brazilië, een underdog. Onze Leeuwen hadden toen een poule des doods. Onze Leeuwinnen hebben een gunstigere loting, ze zitten bij het thuis spelende team; Canada, China en Nieuw-Zeeland. Nieuw-Zeeland heeft nooit de groepsfase overleefd, China verloor op het WK van 1999 de finale van de Verenigde Staten, Canada’s beste eindklassering was vierde.
Dus onze Leeuwinnen maken we degelijk een goede kans om de groepsfase te overleven!

Wij hebben een paar speelsters van wereldkaliber, wat veteranen en wat talenten. Kortom een goede mix om het ver te schoppen op dit WK. Want een van de beste competities om te spelen als vrouw is niet, zoals bij de mannen de Barclays Premier League of Bundesliga of Liga BBVA, maar de Scandinavische competitie zijn heel groot, wij hebben de ex-beste speler van het jaar in de gelederen namelijk Manon Melis. De Duitse Bundesliga heeft ook een goed wedstrijd veld, zijn we even blij dat wij een van de grootste vrouwelijke talenten in Bundesliga hebben spelen namelijk Vivianne Miedema.

Dus eigenlijk is het heel erg zonde dat er zo weinig aandacht aan word besteedt. Maak er net zoals bij de mannen een leuke dag van. Nodig je vrienden en familie uit om net zoals bij het WK 2014, en alle voorgaande WKs, er een groot volksfeest van te maken.