We gaan terug in de tijd.

Aaron 3 jun 2015

Het te bizar voor woorden om te zien dat wij in dit zogenaamd multiculturele land de "groepen" steeds meer van elkaar scheiden in plaats van meer een gezellige mix te creëren

Ik, een joden jongen(nee niet de standaard Amstelveen jood), opgegroeid in een multiculti wijk in Amsterdam met een moslim als een van m’n beste vrienden. Jongens die elkaar voor alles en nog wat uitmaken maar elkaars culturen en gewoontes kennen, daar respect voor hebben en laten zien dat afkomst en geloof geen drol uitmaken.

Elke dag sta ik weer versteld als ik het commentaar lees op facebook en Dumpert/Geenstijl. Zonder schaamte of inleving wordt er gediscrimineerd alsof ze allemaal maar beter zijn en zonder ervaring allemaal een mening hebben klaarliggen. Terwijl ze zelf meestal uit een dorp komen waar fietsenmaker Henk de enige crimineel is en men een accent spreekt waar zelfs Duitsers zich geen raad mee weten. Heb pas een voor-oordeel als je ervaring hebt met waar je over praat En niet dat ene filmpje op dumpert waardoor de ik scheer iedereen over één kam modus snel onnodig aan gaat.

Nog maar niet te beginnen over de enorme verdeling die zich rond om de binnenstad van Amsterdam afspeelt. Veel buurten vooral in Adam-Noord en Oost worden bekende achterbuurten omgetoverd naar een semi-gezellige hippe buurt met om de twee meter een verantwoorde koffiebonen hut met speciaal bier en hier en daar een blok gerenoveerde huizen. Hier is natuurlijk in principe niks mis mee, maar waar blijven de oude bewoners? Mag dit allemaal wel? Is dit omdat Amsterdam de gigantische vraag naar woningen van zowat elke yup en student in Nederland gewoon niet aan kan?

Je ziet de buurten langzaam veranderen, oude winkeltjes, kroegen en accenten verdwijnen. In de straten voel je de verdeeldheid. De Nederlandse bebaarde bakfietsen zitten allemaal in de koffietenten en een groot gedeelte van de oude buurtbewoners hangt in de nog overgebleven theehuizen of op straat en komt langs de coffeeshops tot grote ergernis van de koffie yuppen.

Door te lezen dat een groter deel van de islamitische ouders in Nederland hun kinderen op een islamitische school willen hebben, word er alleen maar weer meer bevestigd dat wij, leuke nuchtere en gezellige Hollanders niet echt ons best doen het aangenaam te maken voor iedereen hier in dit heerlijke landje.