Vroege zomermensen

Vroege zomermensen

Meisjes dragen korte rokjes, jongens dragen korte broeken. Iedereen denkt: “Het is zomer!”
Maar het is nog lente en niet eens 20 graden.
Het is lente en nog maar 18 graden. Veel mensen vinden het al warm. Maar er is een kleine groep mensen die al bij 16 graden alle zomerkleren uit de kast halen. Hier kan ik me echt aan ergeren. Dat is ook de aanleiding voor mij om deze column te schrijven.
Ergens begrijp ik deze groep mensen ook wel, pak de kans die je pakken kan. Hier in Nederland is de kans op een echte hittegolf. Of überhaupt 30 graden valt niet snel te behalen in Nederland. Maar toch, een kort rokje bij 18 graden gaat mij toch echt iets te ver.
Het overkwam mij afgelopen zaterdag: Ik ging naar de stad en zag een groep meisjes met korte rokjes (op zich heb ik daar niks op tegen), hempjes aan, zonnebril op en sandalen aan toen het 20 graden was. Terwijl ik daar met een lange broek en een jas aan liep. Nu ik daaraan terug denk, denk ik weer aan elke kans pakken. Ik begrijp het aan de éne kant dus wel maar aan de andere kant weer niet. Waarom zou je in een korte broek/rok lopen als je benen kippenvel krijgen? Je wil toch zo comfortabel mogelijk kunnen shoppen? Maarja, wie ben ik om tegen hun te zeggen dat ze er niet zo bij mogen lopen. We zitten nu in de tijd van het jaar dat het wat warmer begint te worden en dat ook ik mijn zomerkleren uit de kast begin te pakken. Op dit moment is het 20 graden en ook nu lopen bijna alle mensen die ik zie met een korte broek lopen.
Maar nogmaals: Wie ben ik om tegen jullie te zeggen hoe jullie je moeten kleden?
En nu ga ik lekker genieten van de zon op mijn kamer.