Verdienmodellen
VERDIENMODELLEN.
De STEM, voor hun die geen stem hebben.
Verdienmodellen zijn concepten die wat moeten opleveren, materieel of immaterieel, hoe dan ook het levert iets op en je wordt er beter van. Maar de vraag is; “wie wordt er beter van”? Als het goed is in ieder geval degene die het verzonnen heeft.
Human-Resource : de verdienmodellen van de toekomst. Investeer in hen en pleeg er behoorlijk onderhoud aan dan zullen zelfs de oudste modellen er beter van gaan functioneren en misschien zelfs nog wel rendement geven op de investering. Want uitgeput door honger en uitbuiting komt niemand vrolijk zijn bed uit.
Niet alle modellen zijn geschikt voor de zelfde taak. Bij de fabricage en voordat de modellen rij- en gebruiksklaar van de band rollen kan er nog van alles misgaan. Na vele jaren van experimenteren, lijkt het maar niet beter te willen worden. Generaties komen en generaties gaan en de omstandigheden lijken niet te willen veranderen. Maar de verdienmodellen ook niet.
Het LEF, om jaar in jaar uit dezelfde modellen te blijven produceren, zonder zichtbare verbeteringen en veranderingen. We horen van hun mankementen te leren en vooruitgang te boeken. Heb nu eens het LEF om een vertaalslag te maken en nieuwe wegen in te slaan.
Stippel dat lijntje van Premier Rutte dan eens uit en zet dat stipje dan ook werkelijk op de horizon. Beslis dan waar je wilt staan in de toekomst en hoeveel “nieuwe” modellen je wilt produceren en winstgevend wil maken.
Heb het LEF, om raad en advies in te winnen bij de echte professionals, onze armen zelf. Zij hebben per slot van rekening het meeste last van de mankementen en het meeste baat als er vooruitgang wordt geboekt.
Ga ook eens bij de concurrent kijken, misschien is hij zonder dat je het wist goedkoper in productie gegaan, zodat er niet meer aan de strijkstok blijft hangen dan volstrekt noodzakelijk is. Andere moet je met ontslag dreigen omdat ze al jaren een productieproces op gang houden, waarvan jaren geleden al duidelijk was dat het veel te duur was.
Het LEF om miljoenen te blijven pompen in een Ontwikkelingsbeleid van verouderde instituten die weigeren iets nieuws te leren: Samenwerking, Maatwerk en Meerwaarde.
Vooral in dat laatste schieten wij te kort.
Ingrid Cooper.