Suiker vermoordt!

JackBrouwer99 11 jun 2015

Iedereen houdt wel van de heerlijke zoete smaak van suiker, en het wordt meer en meer geconsumeerd. Maar het blijkt dus dat suiker slecht voor ons is. En ik hoor je al denken, vertel me is iets nieuws. Maar het schijnt dus nog iets gevaarlijker te zijn als je denkt. Suiker kan namelijk meerdere enge ziektes veroorzaken zoals het metabolische syndroom. De voedsel industrie is letterlijk verpest door dit afschuwelijke suiker. Diverse studies melden dat in 80% van het eten suiker wordt toegevoegd in de vorm van glucose-fructose siroop. Een goedkopere variant van suiker. Het mag dus ook al niet eens meer iets kosten!
Je zou beter moeten opletten wat al dit suiker voor nadelige effecten heeft op je gezondheid. Kom op, wil je nou echt misselijkmakend dik en ziek door het leven gaan omdat je niet goed op je suiker- inname hebt gelet? De meesten zouden waarschijnlijk zeggen van niet.
Toch is 40% van de Nederlandse bevolking te dik. Dat is 6.1 miljoen mensen!
Hoe kan dit? Je hebt waarschijnlijk niet door dat in verschrikkelijk veel (onwaarschijnlijke) producten extra suiker wordt toegevoegd. Ja, zelfs in brood, ketchup, vlees en onze ”zoute” Franse frietjes. En dit zijn slechts een enkele voorbeelden. Waarschijnlijk had je dit tot nu toe niet door. Dit is nou juist het probleem van onze eetgewoontes. Je weet simpelweg niet meer hoeveel suiker je eet, en waar het allemaal precies in zit. De onwetendheid van onze maatschappij zorgt er zelfs voor dat kinderen die nu geboren worden, geen hogere levensverwachting hebben dan wij. Dat is toch buitengewoon schokkend.
Laten we dan toch eindelijk onze huidige progressieve levensstijl en medische expertise verpesten door de “nieuwe” bedreiging genaamd suiker? Het begint er wel steeds meer op te lijken.
Hoe ga je dit probleem aanpakken? Eigenlijk is dat heel simpel. Koop in plaats van al die lekker snoepjes, koekjes en chips eens lekker stuk fruit bij je lokale supermarkt. Ook het VGA’tje is een gezonde oplossing voor die smerig vette pizza’s of de met suiker volgestopte afhaalchinees. Deze tamelijk simpele dingen kunnen al een ongelofelijk verschil maken tussen een dikke buik en een slank lichaam. Misschien toch wel een goed idee voor velen? Want suiker lijkt zo lekker onschuldig, maar het vermoordt.