Sepp en zijn vriendjes

edvdweijden 11 jun 2015

Landen en groepen landen hadden tot 2 februari 2009 de mogelijkheid om hun interesse te tonen voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 of 2022. Negen landen en twee duo-landen meldden zich aan, waaronder Nederland. Samen met België probeerden we het WK van 2018 binnen te slepen. Ons kleine landje probeerde het grootste voetbaltoernooi ter wereld te hosten. Maar tevergeefs, de Grote baas Putin ging er met de prijs van door want Putin heeft meer geld dan ons.

Wij zijn prima instaat om het WK te organiseren. Nederland en België hebben samen 14 mooie stadions maar omdat wij ons aan de regels houden hebben we gewoon geen kans. Sepp Blatter en zijn vriendjes stemmen gewoon op het land dat hun het meeste geld geeft waardoor zijn vrouw haar lekkere dure leventje door kan zetten. Het is ook een moeilijke keuze: Voetbal kapot maken of een boze vrouw? Die keuze is voor de meeste FIFA-leden niet zo moeilijk. Dan maar voetbal kapot maken. De FIFA verpest zo alles. Iedereen heeft zijn vertrouwen in de organisatie al verloren. De organisatie zou een non-profit organisatie zijn. Dit houdt in dat ze niks verdienen, maar toch hebben ze 2 miljoen euro. Dat is verdacht zou je denken, maar Blatter legt het ons uit: “Dit is een reserve”.

Toch leek er licht aan het einde van de zwarte corruptietunnel te zijn: Er zijn verkiezingen. Dit kan alles zo oplossen. Blatter eruit, een goede gozer erin en klaar is kees. Makkelijker gezegd dan gedaan. Drie grote namen werden genoemd: Michael van Praag, Michel Platini en Jerome Champagne. Zij moesten proberen de keizer van zijn troon te stoten. Mensen kregen vertrouwen, en toen kwam de alles beslissende de stem ronde. Uitslag: Blatter verliest, en zoals heel Nederland al had verwacht wint de Grote Jerome Champagne.

Gelukkig zijn er 7 medewerkers van de FIFA-maffia opgepakt. Er was zoveel bewijs gevonden dat ze zo in de politiewagen afgevoerd konden worden. Maar dan is er nog steeds Blatter. Hoe kan die man nog steeds onaangeraakt blijven? Hoe kan de Opperbaas nog steeds niet achter tralies zitten? Er werd zoveel over hem gesproken dat hij heeft besloten op te stappen. Het is nog maar de vraag of dat alles oplost. Misschien wordt er wel een nieuw Blatter figuur tot leven geroepen die instaat is tot meer. Een persoon die miljoen euro’s kan verduisteren. Die kl*te organisatie met zijn corruptie zorgt ervoor dat wij niet kunnen genieten van het grootste voetbaltoernooi in ons kikkerlandje.