Irritatie in de supermarkt

Iedereen kent het wel, je hebt haast en je moet even snel een boodschapje doen.
Maar dan, mensen die in de weg staan.
Stel, je hebt alleen een zakje sla nodig als laatste onderdeel van het avondeten. Maar dan kom je in de supermarkt en staan al die mensen heel uitgebreid met hun karretje in het gangpad. Je loopt erlangs en op de groenteafdeling blijkt dat de zakjes groen allemaal op zijn. Dan moeten ineens alle dinerplannen overboord en kun je op zoek naar een alternatief. Kostbare minuten verstrijken die ten koste gaan van je
avondje bankhangen.
Als je dan eindelijk je keuze hebt gemaakt, staat er natuurlijk weer iemand in het pad. Geïrriteerd zeg je: ‘’Mag ik er wel even langs?’’ ‘’Ja, natuurlijk, sorry meneer’’.
Dan loop je naar de kassa. Welke kassa gaan we nemen?
Er zijn nog drie kassa’s open, bij kassa één staan al vier mensen, dus die sla je over. Bij kassa twee staan drie oude vrouwtjes, dus die neem je ook niet. En bij kassa drie staan twee dikke vrouwen van boven de veertig, je gaat voor kassa drie. Maar dan zie je dat kassa één heel snel gaat en dat er nog maar twee mensen staan. Maar je blijft toch staan bij kassa drie en je wacht, licht geïrriteerd, tot je aan de beurt bent. Dan gaan die twee dikke vrouwen, die bij elkaar blijken te horen, eerst al hun kleingeld uit hun portemonnee halen en heel langzaam tellen. Dan ga je toch uiteindelijk naar kassa twee, waar inmiddels nog maar één oud vrouwtje staat. Als je net je laatste ingrediënt voor je hamburger op de band van kassa twee hebt gelegd, gaat dat oude vrouwtje vragen naar de actie om een dagje uit te winnen voor haar kleinkinderen. En je kijkt weer naar je vorige kassa, kassa drie, en je ziet dat als je daar was blijven staan je al lang aan de beurt was geweest. Uiteindelijk loop je weer naar de auto en heb je er een kwartier over gedaan, terwijl je het ook in twee minuten had kunnen doen. Nou zijn (bijna) alle supermarkten al langer open en dan nog moeten al die mensen, die ook in de middag kunnen gaan, juist op dat moment dat ik kan boodschappen gaan doen. Soms zou je willen dat je net als Remy gewoon even Alleen op de wereld kon zijn. Vooral rond boodschappentijd.