Infernale reis…

Robert Marian 9 jun 2015

Beste NS regelaars en bestuurders,

Vanochtend, voor de zoveelste keer rees ik vanuit Tilburg naar Rotterdam (waar ik namelijk werk als docent Engels op een geweldige school). En voor de zoveelste keer rees ik zoals sardienen in een blik… Zelfs op het gangetje bij de deur moest ik staan tussen 15 andere staande mensen terwijl ik voor zo’n rit, zoals altijd, 12,50 euro moest betalen…
Ik vind het onacceptabel dat jullie in de 21e eeuw en in een rijk, prachtig en beschaafd land zoals Nederland mensen mogen vervoeren onder deze oneervolle en schandalige omstandigheden. Ik voelde me zoals een dier in een wagen gepropt tussen honderden andere dieren die naar de slachterij worden vervoerd… Of nog “schilderachtiger,” zoals tussen de gevangenen die met een infernale trein naar een concentratie kamp worden vervoerd… Zo kan je niet verwachten dat mensen met een frisse zin en uitgerust hun werkdag kunnen beginnen. De maat is nu vol. Hoe is het mogelijk dat jullie tijdens de spitsuren niet in staat zijn om meer wagons op zo’n belangrijk en druk traject (Venlo – Den Haag) aan te sluiten…? Kunnen jullie locomotieven dat allemaal niet trekken of zo? Of kunnen jullie gewoon niet rekenen, en de juiste inschattingen niet maken? Als ik mijn werk zo slordig en schandalig zou doen, was ik al lang ontslagen. Het is tijd dus dat jullie eens naar jezelf in de spiegel gaan kijken en goed reflecteren of je je werk nou echt aan kan en leuk vindt, en als dat niet het geval is (zoals het al duidelijk blijkt) dan ga maar weg, zoek een werk dat bij je past (zoals roze ondergoeden trekken over de horentjes van een giraf) en laat eens eindelijk competente mensen het NS werk doen.

PS: Ik eis dat jullie mij het geld voor de infernale reis van vanochtend terug vergoeden. Ook vind ik dat jullie als regel moeten instellen dat “geen zitplaats aanwezig = geen betalen en dus geld terug aan de reiziger.”

Niet bepaald met vriendelijke groet,

Robert Marian