Ik, shudra

Daar waar een individu stelt “zeer politiek” te zijn, bevindt zich een diplomaat. Iemand, is dat, die in nietszeggendheid uitblinkt als geen ander. Niet te beveiligen gelijk de gemiddelde schijn heilige.
Op een woensdag als vandaag is het moeilijk om niet te verzanden in gelijke nissen en dergelijke kerkelijke constructies. Toch is het wenselijk een punt te maken: Papier is duur, inkt een extreem kostbaar gif en de hand die beiden roert…wel, wie zou dat in euris uit willen drukken? Daarom is het dat, getuige Roland-Garros, bauxiet noch aluinaarde te categoriseren zijn als restafval.
Voorwaar! Zonder de één geen tennis en de ander, die is goed voor, eeuhr, wellicht voor volk met kennis van aluin en dergelijk uitzonderlijk toxisch puin. Wereldoorlogen zijn om minder uitgelokt door evenzoveel mindere goden, danwel politici.
Hoeveel minder? Luidt duidelijk de volgende vraag. Zoveel als het verschil tussen kristal en een Maya Wildevuur aquarel (Hooghaaln, Drenthe, Nederland). Wikkend en wegend, onderscheid makend tussen de ene vakantiebestemming en de andere, schept de diplomaat merkbaar een basis voor democratie galore. Een globale “foundation” zo je wilt, waar het werelddorp onlosmakelijk deel van uitmaakt.
‘Het wordt te spannend,’ zo scandeert een loper, ‘dit gif, tot het laatste moment bewaard, te bezorgen aan een papier lozende redactie.’

China heeft welgeteld tweeënveertig kernreactoren.
Twee koninginen, drie dochters en één dooie Oom teveel, gaf de verzekering aan niet in te kunnen staan voor jeu de boules ongelukken. Ze ging het hout in, oogste sinaasappels, besloot de telefoon te laten voor wat het was en toog naar de Molukken.
‘Schaak!’ riep Santa Fruba, en vroeg: ‘Hoeveel kernreactoren hèp China?’ Op deze derde vraag is het antwoord reeds gegeven…Maar, op gras kan je toch ook tennissen?
Onderverdeeld in soorten afnemers en geschikt naar levensovertuiging kan de kernreactorafname-groepering als volgt neer worden gezet: anders; koshere; halal; christelijk; en in totaal twee-en-veertig. Ze laat aan de markt over wie of wat aan welke reactiesoortmix het liefste zit.
De longenkoorts trotserend bleek het, op deze woensdag, mat.