GOT TO GET MY GROOVE BACK…

erna's blog 3 jun 2015

Starend in de spiegel naar mijn voluptueuze lijf, kan ik de teleurstelling niet onderdrukken dat ik vorig jaar toch echt slanker was rond deze tijd. Wats gebeurd, denk je? Ja, dat vraag ik me ook af. Een leven zonder dieet, dats gebeurd, ik heb genoten van het leven, heb weinig afgeslagen, heb niet meer aan mijn slanke lichaam gedacht en nu is het bijna weer terug bij af.

Bijna, maar nog niet helemaal, vandaag begin ik aan poging 627, vol goede moed ga ik er tegenaan, ik heb immers op facebook gelezen dat je kunt genieten en afvallen tegelijk. Zo las ik daar dat je van chocolade afvalt, ik maakte ter plekke een vreugde dansje( scheelt toch weer 1 calorie), ik was op de goede weg, chocola lust ik wel, ik ben er juist heel erg gek op, eindelijk geen schuld gevoelens meer als ik weer een megareep achter de kiezen heb, eindelijk kan ik een zak mm’s los trekken en een flinke handvol nemen, pinda rotsjes, chocokoekjes zoveel ik kan eten, wat een droom, wat een heerlijkheid en het beste komt nog van wijn val je ook af, jawel, ik heb het zelf gelezen, dus trek die fles Merlot maar open, bestel gelijk een 3 liter pak, wat is er beter dan wijn om je chocola mee weg te spoelen, de hemel breekt open en de zon komt te voorschijn…ik hoor engelen koren zingen…. of is het dat stemmetje in mijn hoofd die de pret weer wil bederven.

Ik probeer nog om die valse gedachte weg te stoppen, neem nog een hap chocola en een slok wijn, maar het gaat niet weg, de gedachte steekt zijn vingertje omhoog, het wil ook wat zeggen, ja maar, begint ie, heb jij je het afgelopen jaar niet tegoed gedaan aan mm’s, chocola, koekjes en wijn? Heeft het je iets geholpen? Ik wil geen antwoord geven, wat een sfeerverpester zo’n gedachte, soms wou ik dat ik geen geweten had, maar hij heeft gelijk en facebook niet, ik had het HELE verhaal op facebook natuurlijk niet gelezen, ik las alleen chocola en wijn zijn goed voor de lijn, meer had ik niet nodig om naar de winkel te rennen en flink in te slaan, tja en dan zit je nu met een kast vol lekkers, weggooien is zonde, dus moet ik me nog even op offeren en door eten en drinken, het valt niet mee om te lijnen. Zo las ik ooit ook eens dat je met pakjes boter af kon vallen, ook dit was een misverstand, er stond, je kunt je kilo’s ook in pakjes boter omrekenen, 1 kilo is 4 pakjes boter van 250 gr, maar voordat ik er erg in had, had ik al 40 pakjes boter in diverse gerechten verwerkt, toen pas merkte ik dat er op mijn lijf ook 40 pakjes boter vastgeplakt zaten.

Ik heb tussen mijn facebook vriendjes een aantal fanatieke sporters, ik heb echt veel respect voor deze mensen, zij gooien hun hele leven om en houden het vol, ik zie ze van nikspack naar sixpack gaan, super vind ik het, ik wou dat ik dat kon, maar ik ben geen sporter en wordt het ook nooit, ja, ik ren wel eens naar de koelkast en fiets ook heel hard…langs de sportschool, meer zit er niet in, maar deze mensen, zumba-en , sporten, doen mee aan de canonballrun of zoiets maar dan rennend, je ziet mij nog niet kruipend door de modder en mijn longen uit mijn lijf rennend over obstakels gaan, om vervolgens je ontbijt van die morgen er weer uit te kotsen, ik weet dat scheelt ook weer de nodige calorietjes, maar mocht ik dat willen dan steek ik met het zelfde gemak een vinger in mijn keel en ik ben mijn ontbijt ook kwijt, daar hoef ik mij niet tot op mijn lelijkste gezicht voor uit te sloven, dit kost totaal geen inspanning, mocht ik dat willen trouwens, want wat ik eenmaal heb opgegeten, komt er meestal niet meer uit, dat zou zonde zijn.

Gelukkig bestaan er nog strakmaakpakken en die kun je ook gerust aan als je al van een man bent voorzien, deze man weet al hoe je er onder dat ding uitziet, maar voor al die vrouwtjes die toch op jacht gaan naar een one night stand wil ik even een waarschuwing van te voren geven, ga puur natuur, dit om teleurstelling te voorkomen, niet voor jou, maar voor hem. Jij ziet er super hot uit, in je strakmaakpak en met je kipfiletjes in je bh, de man die je aan de haak hebt geslagen is waarschijnlijk net iets knapper dan je normaal zou veroveren, dit komt omdat je er lekker slank en strak uitziet, hij gaat met je mee naar huis, hij ligt op je bed en kijkt verheerlijkt hoe jij je ontdoet van je kleren, aangekomen bij je strakmaakpak, zie je dat hij één wenkbrauw omhoog trekt en als jij je op je sexyst verder uitkleed plopt de eerste vetrol te voorschijn en plop, daar is ook de tweede, je ziet een zenuwtrekje rond zijn oog bewegen, maar je hebt hem in je hol gelokt en je zal hem hier houden ook en terwijl jij je kipfiletjes uit je bh haalt, zie je nog net een blik van teleurstelling en ongeloof in zijn ogen, had hij mooie d-cup borsten in gedachten, ziet hij nu een cupje a, wat een deceptie, je schenkt hem nog een biertje in , in de hoop dat hij te dronken is om nog helder na te denken, hij denkt, hoe kom ik hier zo snel mogelijk vandaan en slaat zijn biertje in één teug achterover en je had gelijk, dit had hij net nodig, hij denkt, wat kan mij het schelen en beklimt de berg en terwijl hij s’nachts je huis uitsluipt, nog even achterom kijkend naar je buik die als een pannenkoek over het bed is uitgespreid, is hij je alweer vergeten als hij slingerend zijn weg naar huis probeert te vinden. En zo heb jij je one night stand, maar dat is ook alles wat je krijgt, als je echte liefde wil, dan moet je puur natuur, dan is hij mogelijk een blijvertje.

Fotoshoppen is ook iets waar ik niet aan begin, ok, ik wil nog wel eens een filtertje ergens overheen gooien en toen een vroeger klasgenootje een strandfoto waarop ik in blote benen op sta van de kuilen had ontdaan was ik erg in mijn sas, maar ja, het schept wel een verwachting hé, als je er eenmaal mee begint, dan moet je het blijven doen, dat is net zo iets als plastische chirurgie, begin je er mee, dan is het einde zoek. Als jij je hele facebook foto album hebt gefotoshopt en de mensen komen je dan in levende lijve tegen, dan is het leed niet te overzien, ze denken dat je ziek bent, of in een maand ongelofelijk veel gegroeid, daar moet je maar net tegen kunnen, daarom doe ik het niet, ik plaats gewoon geen al te lelijke foto’s, dat gezegd hebbende, ga ik toch maar eens mijn foto’s opschonen, want oh oh…. meer zeg ik niet. Soms zou je willen dat je al het vet naar één punt kon schuiven en het dan als een rijpe steenpuist uit kon drukken, walgelijk maar wel handig en een mooie bijkomstigheid, je lunch komt er ook weer uit, dat scheelt ook weer en zijn de vet celletjes weer vol, dan hupsakee, uitknijpen die handel en je kan weer een paar maanden vooruit. Rare ideéén heb ik soms, het komt vast door de honger, omdat dit tenslotte dag 1 van poging 627 is, over een paar maanden ben ik 60 pakjes boter kwijt, ik ben op de goede weg en over een poosje heeft Erna haar groove back, volhouden dan maar.

Maar wacht die repen chocola liggen nog in de kast,…………… zonde.

Pin me er niet op vast, poging 628 klopt aan de deur.