Go…. WritingWorld?

mynosewrote 8 jun 2015

Het einde ter tijde was gekomen voor mij.
Tenminste, voor mijn grootste hobby: een rollenspel in de vorm van schrijven. Samen met een of meerdere personen. Ieder heeft enkele karakters, beschrijft die. Beschrijft wat die voelt en meemaakt, en dan samen maak je een verhaal waarin ieder op zijn beurt weer een stuk schrijft.
Een heerlijke afleiding is het voor mij, waar ik al mijn creativiteit in kwijt kan.
Want hoewel ik een schrijfcursus doe en het daar ook in kwijt kan, zijn sparringpartners ook fijn. En zeker als je met die personen ook uiteindelijk een vriendschap opbouwt.
(Ja, vriendschappen die ontstaan door het internet. Get over it.)

Vanaf mijn negende zat ik op de site GoSuperModel. Klasgenootjes van me deden het, dus ik en mijn beste vriendin toentertijd moesten het ook uittesten. Als de enige bleef ik hangen, en na een paar jaar ontdekte ik het schrijf-gedeelte. Een hele nieuwe wereld ging er voor mij open. Mijn droomwereld was er. Hoewel ik het het liefste ontkende dat ik er op zat, omdat de naam toch niet mee hielp om vrienden te maken als je het over hobby’s had.
Maar toch baalde ik hard wanneer die wereld voor mij werd ingestort.
De site werd betaald, en als je het niet zo breed hebt en dan ook nog word ontslagen. Word het een uitdaging om er te blijven. En stel ik was er gebleven, dan waren er amper vriendinnen of andere schrijvers er nog.

Voor mij was er nog maar een andere keuze: een nieuwe site beginnen.
Gelukkig was er een vriend van me die er redelijk bekend mee was, en die zal ik ook dankbaar zijn. Nu is er een nieuwe site in de lucht: WritingWorld, het is niet bekend maar ik ben blij met de 131 leden die ik heb.
Mijn nieuwe wereld, waar iedereen die een beetje van schrijven houd zich kan uitleven.