Geslaagde Terugblik

Simon Langeveld 12 jun 2015

Ik deed eerder vandaag mijn Social Media’s open, en daar zag ik ineens overal blije gezichtjes met ”Geslaagd voor mijn Diploma” en dergelijke berichten.
Na een gigantische bak met felicitaties te hebben uitgestrooid over deze toekomstige doorstudeerders, wierp ik even een terugblik naar mijn middelbare schooltijd.

Want, in alle eerlijkheid, leraren zeggen vanaf dag een ”Dit is de fijnste tijd in je hele schoolcarrieré”, als je een puber bent neem je dit uiteraard niet serieus genoeg, en geniet je volop van het leven op de middelbare school.
De herinneringen kwamen in overvloede naar boven drijven.
Van mijn eerste jaar op de middelbare school, met een klasgenoot die uit driftbuien het monopoly bord door het lokaal heen smeet, tot een CKV les die iedere week weer eindigde met een tiental splinters en geen verder resultaat.

En na nog drie jaar aan geweldige herinneringen te zijn doorgelopen, kwam ik uit bij mijn laatste jaar op de Middelbare School.
Ik kan me nog goed de opbouwende spanning over het jaar heen herinneren, de oriëntatie op een vervolgstudie en de constante oefening voor je eindexamen.

En toen waren die weken daar, waar je met klamme handen en pijn in je maag je eindexamens ging doen, en dan het examenlokaal uitlopen, zonder een flauw benul wat het resultaat kan zijn, en dan nog wachten…
Die twee weken, in mijn geval, waren de langste twee weken in mijn hele middelbare school-bestaan.
En toen kwam eindelijk mijn leraar het lokaal binnengelopen met het bericht, dat Iedereen was geslaagd.
Dan sluit je het laatste jaar van een zeer fijne tijd ook zeer fijn af.
Niet wetende wat voor avonturen er nog zouden volgen bij een vervolgopleiding….