Festivalverslaving

Terwijl iedereen in mijn omgeving lijdt aan de nieuwe trend ‘Fear of missing out’, heb ik dit op het gebied van ‘ik kan geen enkel festival of feestje missen’ . De drang wordt naarmate de zomer eraan komt erger, het is tijd om elk weekend te genieten van een wijntje en muziek. (nog niet eens over leuke mannen gesproken) Alleen is er een probleem, er zijn tegenwoordig teveel feestjes en daardoor mis ik dus ook feestjes.

Het had echt een uitkomst geweest als we konden vliegen bij onze geboorte. Dan hadden we op elk feest een kijkje kunnen nemen. Zoiets als het festival ‘The Flying Dutch’, maar dan net even anders. Helaas hebben wij geen vleugels en moeten er dus keuzes gemaakt worden. Bij de evenementen van Facebook staan veel festivals en is het altijd handig om te weten waar jouw vage kennissen naartoe gaan. En ik moet zeggen die vage kennissen lijken af en toe wel mieren. Ook als je naar de middle of nowhere gaat voor een festival, overal kom je wel bekenden tegen.
Wie trouwens veel wilt feesten, moet ook enigszins sporten. Maar liefst twee keer in de week bikkelen ik en een vriendin om onze wijntjes te verbranden. Deze twee keer sporten hebben we bewust uitgekozen. Begin van de week worden alle avonturen uitgewisseld van het vorige weekend en de andere dag om het volgende weekend te bespreken. Zo staat het alcoholgebruik en sporten gelijk, althans vinden wij.

Waar ik wel blij mee bent is dat niemand je gedachtes kan lezen. Mijn portemonnee en ik zijn namelijk geen vrienden. Nooit geweest ook. Vooral op momenten waarbij ik niks te doen heb (bijvoorbeeld als ik met de trein reis), maak ik stiekem begrotingen in mijn hoofd en is mijn studiefinanciering alweer verdeeld voordat ik het binnen hebt. Wanneer mijn geld me echt in de steek laat, ga ik naar mijn lieftallige vader onder het motto van: ‘Kan ik geld van je lenen?’ Dit klinkt nog altijd beter als: ‘ Mag ik wat geld van je?’

Eigenlijk ben ik wel benieuwd hoe festival verslavingen er in de toekomst uit gaan zien. Waar je een paar jaar geleden nog enkele festivals had per jaar, heb je er nu ongeveer vijf op een dag. De concurrentie wordt steeds erger en mijn irritaties ook. Bestaat er toevallig al iets van festival verslaving therapie? Dan meld ik me bij deze aan!