FAN-TAS-TISCH

Sanne.99 8 jun 2015

Je wil een koekje pakken uit de koektrommel, maar hij staat op de bovenste plank. Hoe ga je dat doen? Een hele bergbeklimming dan maar. Of zou ik iemand anders vragen voor de zoveelste keer. Ik ben er een beetje klaar mee. Ik wil geen akward knuffels meer met mijn vriendinnen van 1.80 ik wil alles gewoon zelf kunnen. Ik wil gewoon in de spiegel kunnen kijken al ik mijn tanden aan het poetsen ben. Ik wil geen armsteuntje zijn voor mijn klasgenoten. Ik wil ook highfiven met grote mensen, en geen nekpijn krijgen als ik met mensen praat. Zijn er geen groeipillen? of zou ik mijn hele leven op stelten moeten lopen?

Ik ben 1.56 en ben 15 jaar, en ja ik weet het dat is erg klein. Maar wat doe je er aan, misschien meer fruit eten en alles wat groen is of meer slapen. Ik doe dat allemaal al. Weet je wat raar is? Mijn familie is helemaal niet klein, mijn moeder niet mijn vader niet en zelfs mijn zusje van twee jaar jonger zou moeiteloos op mijn kruin kunnen spugen.

Wat ik het allerergste vind is als mensen tegen me zeggen: ‘wat ben jij klein zeg’’ zo van dat wist ik nog niet en fijn dat je het nog even lekker in wrijft.

Natuurlijk zijn er ook voordelen. Ik kan overal makkelijk tussendoor en mensen vinden je vaak schattig . Oké dit is eigenlijk ontzettend irritant, maar soms kun je er je voordeel uithalen en krijg je dingen eerder voor elkaar. Ik kan ook torenhoge hakken dragen zonder gelijk een boom te zijn. Je kan ook altijd vooraan staan tijdens een groepsfoto. En als je een keer geen zin hebt om op de foto te gaan dan ga je gewoon achteraan staan. Dit is een win-winsituatie. Ik heb trouwens nooit last van geen beenruimte hebben, terwijl vriendinnen van mij met hun knieën bij hun oren zitten.

Ja, er zijn dus voordelen en nadelen van klein zijn en die nadelen kunnen soms stom zijn maar we leven maar een keer dus… we moeten er iets leuks, iets geweldigs van maken of we nou klein of groot dik of dun zijn. Ik zal voortaan gewoon wat vaker in de spiegel kijken en hardop tegen mezelf zeggen. ”Ze hadden gewoon minder materiaal nodig om mij zo fan-tas-tisch te maken.”