Dubbel bi

Roselien 10 jun 2015

Bezit ik lef om te zeggen dat ik bipolair ben en tegelijkertijd biseksueel ben; Beter bekend als dubbel bi? Of is dit een normale gang van zaken?

Zeg het me maar nadat je dit artikel gelezen hebt.

Ik vind zelf dat ik ‘normaal’ ben, maar blijkbaar denken sommige mensen er anders over. Denk hierbij aan werkgevers, maar ook aan ‘de gewone’ voorbijganger op straat of collega of andere passant in mijn leven.

Dubbel bi

Als ik vertel dat ik dubbel bi ben kijken ze me vol ongeloof aan. Ze zeggen dan verbaasd: ‘Ben jij dubbel bi’? Je zou het niet zeggen! Blijkbaar is er van een dubbel bi mens een beeld van een oversekst, doorgedraaid en schizofreen persoon.

Nadat ze je een uur hebben aangestaard, komen ze met een vragenvuur waar je u tegen zegt.

Daarna oordelen ze vaak positief.. godzijdank…Ik ben door de selectie!

Niet iedere bipolaire biseksueel is polygaam of schizofreen. Dat blijkt wel uit mijn relatie met mijn vriendin; we zijn hartstikke monogaam. Ik ben zelfs niet psychotisch.

Drempel

Ik moest wel even over een drempel heen toen ik mijn vorige column plaatste. Maar ik ben toch blij dat ik op publish heb geklikt. ik heb sindsdien allerlei positieve reacties ontvangen en dat niet alleen van familie en vrienden. Maar ook van hulpverleners en oude leerkrachten.

Amuseren

Ik hoop dat ik jullie mag blijven amuseren met mijn belevenissen……

En wat is daarop jouw antwoord?

En weet je al het antwoord op mijn vraag, die ik stelde bovenaan mijn column? Ik hoor het graag!