Adoptie voorwaarden zijn té streng !

Beste iedereen,

Mijn naam is Ingrid Beren en ik woon al 22 jaar in Nederland. Via deze brief wil ik mijn mening delen over het beleid wat betreft de adoptieprocedure. Ik zal eerst kort vertellen waarom dit onderwerp mij aanspreekt. Ik ben geboren in Taiwan en ben ongeveer 22 jaar geleden geadopteerd. Ik kan dus uit ervaring spreken dat het belangrijk is dat kinderen die thuis onveilig op groeien, bij een liefdevol en warm gezin terecht komen.

Mijn adoptieouders hebben eerst moeten voldoen aan een aantal voorwaarden voordat ze aan de adoptieprocedure mochten beginnen. Met een aantal voorwaarden van deze procedure ben ik het absoluut niet eens. Zo vind ik dat mede door een aantal voorwaarden een grote ongelijkheid gecreëerd wordt. Overigens vind ik het wel goed dàt er een aantal voorwaarden gesteld worden.
Een van de voorwaarden is bijvoorbeeld dat je niet ouder mag zijn dan 46 jaar en een andere voorwaarde is dat men een goede gezondheid moet hebben. Achter beide voorwaarden sta ik niet voor de volle 100%.
Als we terug blikken op de voorwaarde dat men niet ouder mag zijn dan 46 jaar, In Nederland geldt namelijk ook niet een regel dat je na je 46ste geen kinderen meer mag krijgen. Ik weet als geen ander dat adoptie erg belangrijk is en dat er veel wachtende kinderen zijn, waar dan ook ter wereld.

Ik pleit dus voor een oplossing zodat iedereen, mits de voorwaarden die gesteld worden, een kindje kunnen adopteren uit het buitenland. Je kan niet aan iemands leeftijd meten of zij geschikt of ongeschikt zijn. Daarom zou de leeftijdsgrens omhoog moeten gaan. Op deze manier kunnen we een grotere deel van de samenleving de mogelijkheid geven om adoptiekindjes te helpen. Als het aan mij ligt, wordt de leeftijdsgrens verhoogd naar 50 jaar!