Google Play services draait duimschroeven aan.

Google Play services draait langzaam de spreekwoordelijke duimschroeven aan bij de gebruikers van Google Android Smartphones.

Sinds Google is begonnen met het maken van Smartphones zijn ze bezig met het dicteren van de manier waarop de gebruiker zijn Smartphone kan gebruiken.
In eerste instantie kon je met alleen maar een Gmail account een app beoordelen, daarna bedacht Google een concurrent voor Facebook, Google +, sindsdien was een Gmail account net meer voldoende om een app te kunnen beoordelen, dan maar geen beoordeling geven.
Vervolgens bedachten ze naast Google Play Store, Google Play Services.
Machtigingen die nodig zijn om een applicatie te runnen zijn vaak overbodig en roepen vragen op, waarom bijvoorbeeld is het nodig om bij een spelletje kaarten wat je locatie is.
Google heeft de applicatie op en ‘stiekeme’ manier doorgedrukt.
In eerste instantie kon je hem nog zonder problemen uitschakelen, app’s die erom vragen eraf gooien, of dat deel van de app niet gebruiken.
Waarom zeg ik stiekem? Als je er naar zoekt in Google Play Store zal je het niet vinden. Zoek je ernaar op het internet dan vind je het wel.
Hoe werkt het. De RET heeft recentelijk een nieuwe app uitgebracht, RET real time, waarop je precies kunt zien waar de bus, tram of metro zich bevind. Je kijkt naar de machtigingen die je voor deze app geeft aan de RET, het zijn er 10 en die lijken wel logisch.
Open je de app dan wordt je gemeld dat Google Play Services bijgewerkt moet zijn anders werkt de app niet? Als je niet verder kijkt doe je, goed gelovig als je bent, dat. Dat je op dat moment het aantal, niet te verantwoorden, machtigingen op 80 brengt zal je dan waarschijnlijk zijn ontgaan.
De NS reisplanner extra had de eis van Google Play Services ook maar nu gelukkig niet meer.
In verband met een sporthorloge moest ik beschikken over een smartphone die daar compatibel mee is, de goedkoopste is de Motorola Moto e met Android 4.4.4 Google gaat weer verder met het opdringen van Google Play Services, Google Play Store werkt ineens niet meer als Google Play Services niet bijgewerkt en ingeschakeld is.
Google is in het nieuws omdat Google als zoekmachine een te hoog marktaandeel heeft.
Hier is wat aan te doen, er zijn verschillende mogelijkheden om zelf een zoekmachine in te stellen.
Wat ik veel erger vind is wat Google doet met Google Play Services.
Google bezin je voor je verder gaat. Europa geef smartphone eigenaren de regie over hun toestel weer terug, stop de Google dictatuur.