Angst zaaien

Er heerst een angstigheid om kritiek te uiten tegen de islam. Zodra er enig vorm van kritiek is , spelen ze de slachtoffer rol of er is meteen sprake van discriminatie of nog erger de bedreigingen. Een multiculturele samenleving ,dat hoort Nederland te zijn . Een plek waar verschillende culturen samen leven en elkaar tolereren , vrijheid om de kiezen voor een godsdienst en geen discriminatie.
Het is leuke droom maar helaas is de werkelijkheid anders. Er is een angst ontstaan om iets over de islam te zeggen.

Toen ik naar de middelbare school ging riep een Turkse jongen steeds ‘ kaaskop’ en bleef het maar herhalen. Op een gegeven moment riep ik ‘Turk’ terug . Ik moest nablijven en de Turkse jongen kreeg geen straf. Die dag realiseerde ik me dat mijn leraar bang was om iets tegen die Turkse jongen te zeggen. Mijn leraar was bang voor een reactie .
Zou dit als discriminatie worden gezien of krijg je meteen en grote mond of ontstaat er een vorm van geweld?

Als ik op straat loop word ik nagefloten ,negeer ik het word je vervolgens hoer genoemd. Bij het busstation zie je ze in groepen en proberen ze je te intimideren.
Vaak hebben ze ook een agressieve houding en spugen op mensen.
We durven hierop niet te reageren vanwege hun agressieve houding.
We doen allemaal maar voorzichtig en proberen niemand op zijn teentjes te trappen maar lijden wij er zelf niet onder?

In wat voor een land leven wij als we geen kritiek of reactie mogen uiten op een bepaalde geloofsovertuiging? We mogen geen vraagtekens achter dingen zetten en vooral niet in discussie gaan. Het antwoord van de ‘ islam’ is bedreigingen en geweld.
De islam word gedomineerd door angst en zodra wij die angst wegnemen , blijft er niets meer over. We moeten altijd zorgen dat er openheid is en dat we over elke onderwerp kunnen discussiëren zonder een vorm van bedreiging of angst. Wat zijn wij zonder onze vrijheid van meningsuiting? Het beschermd ons tegen een toekomst van geweld.
Ik ga niet meedoen aan de angst tegen de islam . Ik laat me het zwijgen niet opleggen.