AIVD LUISTERT ADVOCATEN AF VOOR GEHEIME SOAPSERIE

Sandrijn 22 apr 2015

Het advocatenkantoor Prakken d’Oliveira sleept samen met de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten de Nederlandse Staat voor de rechter. Dit in verband met het afluisteren van advocaten door de AIVD.

Schokkend nieuws bleek het dat de AIVD zich de afgelopen 10 jaar anders heeft voor gedaan dan zij was. Waar heel Nederland is voorgehouden dat de AIVD staat voor ‘Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst’, claimen de advocaten nu dat dit gelogen is. Zij hebben bewijs vergaard dat AIVD een afkorting is voor ‘Advocaten Intriges Voor Dovemansoren’. Dit is een geheime soapserie die in principe alleen beschikbaar is in een geheim advocatencircuit. De soap is volledig gebaseerd op afluisterpraktijken die door de AIVD zelf gedaan zijn en brengt grote schandalen in beeld. Vreemdgaan, drugs en afpersing zijn de hoofdthema’s. Oprichter van Advocaten Intriges Voor Dovemansoren zag hier een succes in en besloot AIVD op de markt te brengen. Het was in eerste instantie alleen bedoeld voor de advocaten zelf zodat zij tussen hun drukke banen wat afleiding konden verkrijgen. De kijkcijfers bleken enorm. Alle advocaten zwegen erover omdat het merendeel getrouwd is en de soapbeelden erg schadelijk kunnen zijn voor hun privéleven. Daarom zijn het nu juist de advocaten die de AIVD aanklagen. De serie begint namelijk in bekendheid te groeien en wint ook buiten de advocatuur terrein. Zij vrezen voor hun huwelijk en willen dat de AIVD onmiddellijk stopt met de afluisterpraktijken.

Advocaat Pestman van Prakken d’Oliveira vindt het vreemd dat Plasterk geen toezeggingen doet.

‘Wij zijn heel bescheiden in onze eis, maar zelfs daar wil de minister niet aan voldoen.Het is treurig dat Plasterk niet zelf tot het inzicht komt dat dit niet kan. De minister kan gewoon een einde maken aan deze situatie, dat is niet zo moeilijk. Nu kunnen wij niet anders dan de rechter vragen onmiddellijk te stoppen met ons af te luisteren.’

Wanneer de zaak voor de rechter komt is nog niet bekend.