Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Sport 7 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Grote blijdschap in de kleedkamer, Nederlands elftal gaat los op Viva Hollandia

Niet alleen in de kroegen en op de pleinen was het gisteravond feest na de overwinning op Turkije. Ook in de kleedkamer van het Nederlands elftal ging het flink los. Dansend en springend zongen de spelers na afloop van de wedstrijd mee met Viva Hollandia en dat levert vrolijke beelden op.

In een video op X is te zien hoe de spelers uit hun plaat gaan op de hit van Wolter Kroes. Zo staan Denzel Dumfries, Xavi Simons en Nathan Aké al springend en schouder aan schouder mee te zingen. En ook Wout Weghorst gaat uit zijn dak.

Ook Frenkie de Jong kwam even meefeesten in de kleedkamer. Hij kwam zijn ploeggenoten één voor één feliciteren. 

Juichen bij André Rieu na overwinning Nederlands elftal

In Nederland ging het na het laatste fluitsignaal eveneens los. In steden als Den Haag en Utrecht waren de kroegen en pleinen zaterdagavond overvol. Fans zongen net als het Nederlands elftal mee met Viva Hollandia en zelfs bij het concert van André Rieu konden de duizenden aanwezigen zich niet inhouden. Ondanks verzoeken op de schermen om zich stil te houden, lukte dat niet. Rieu zelf zag er de lol wel van in en gaf het publiek uiteindelijk de gelegenheid om te juichen. 

Woensdag speelt het Nederlands elftal tegen Engeland op het EK. Oranje begint aan die wedstrijd met een licht positieve balans, want het won tot nu toe zeven keer van de komende tegenstander. Engeland versloeg Nederland daarentegen zes keer. 

Hoelang moet je onder de koude straal staan? En nog meer vragen over koud douchen

Rohan werd als gevolg van de toeslagenaffaire uit huis geplaatst: ‘Leven zit niet eens in de wachtstand, maar gaat achteruit’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties