Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Sport 1 sep 2017
Leestijd: 3 minuten

Voetballers die het roer hebben omgegooid

Als professioneel voetballer ben je vanaf jonge leeftijd gewend om op het voetbalveld te staan, maar een carrière als professioneel voetballer is niet voor eeuwig houdbaar. Ooit stonden ze in volle voetbalstadions en stond hun leven 24/7 in het teken van voetbal, en als voormalig prof voetballer is het voor de hand liggend om aan de slag te gaan als trainer, maar sommige voetballers kozen voor een ander opmerkelijk beroep. Metro heeft het voor je op een rij gezet.

Van Manchester United naar verpakkingsvrije supermarkt

De Britse oud-profvoetballer Richard Eckersley speelde als verdediger voor Manchester United tussen 2008 en 2009, de Brit speelde nog een tijd bij de Canadese club Toronto FC, maar door blessures bracht hij meer tijd door aan de zijlijn dan in het veld. Eckersley is terug in Engeland en besloot om veganistisch te gaan eten en sinds de zomer van 2017 runt hij een verpakkingsvrije supermarkt. Samen met zijn vrouw Nicola runt hij een supermarkt: Earth.Food.Love, waarbij niets in verpakkingen te koop is. Zijn missie is om de wereld met minder afval op te zadelen.

Van voetbaltenue naar eigen modemerk

De profvoetballers Demy de Zeeuw, Eljero Elia en Gregory van der Wiel stonden hebben alledrie de wereld overgevlogen voor voetbal, maar tegenwoordig veroveren de oud-Ajacieden de wereld met een eigen kledingmerk BALR. Elia en van der Wiel hebben hun voetbalschoenen nog niet aan de wilgen gehangen, maar de Zeeuw richt zich sinds 2015 enkel nog op hun kleding,-lifestylmerk BALR. De Zeeuw was van 2007 tot en met 2010 international in het Nederlands voetbalelftal, waarvoor hij 27 interlands speelde. BALR opende in 2016 een winkel in de Kalverstraat in Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/BL1lfvjhvQq/

Van miljoentranfer bij Real Madrid naar eigen rapsingle

Royston Drenthe begon bij Feyenoord en brak echt door dankzij het jeugd Europees kampioenschap in eigen land, dat door Jong Oranje gewonnen werd. De voetballer viel op bij Real Madrid en de Spaanse club legde zo’n veertien miljoen euro voor hem neer. Maar een echte doorbraak bleef uit. Hij speelde nog wat in Rusland, Turkije, Engeland en de Verenigdse Arabische Emiraten, maar begin dit jaar heeft hij zijn voetbalcarrière officiel beëindigd. Drenthe gaat tegenwoordig door het leven als rapper Roya2faces. In mei bracht hij samen met rapper U-niq een kampioensrap uit ter ere van de titel van Feyenoord.

Van middenring naar boksring

De Britse Leon McKenzie speelde volgens de BBC 105 wedstrijden in het profvoetbal en speelde voor Norwich en Peterborough. De 38-jarige oud-profvoetballer stopte in 2011 met voetballen en verruilde de middenring voor de boksring. McKenzie kreeg in 2013 een licentie als professioneel bokser. McKenzie heeft het boksen niet van een vreemde, zijn vader Clinton, is een oud-bokskampioen van Europa en Groot-Brittannië. Zijn oom en drievoudig wereldkampioen, Duke McKenzie is zijn trainer-coach.

https://www.instagram.com/p/BYNc8d3FC77/

Van spelersbus naar brievenbus

De Belgische Stein Huysegems voetbalde bij Feyenoord en heeft van zijn 16e tot 34e gevoetbald. De 34-jarige Huysegems voetbalt nog steeds bij de amateurs van Berlaar-Heikant, maar zijn geld verdient hij inmiddels op een andere manier. De Belg werkt als postbode en start al om 05.00 s’ ochtends. ,,Ik was van mijn 16e tot mijn 34e prof voetballer. Ik wilde niet thuiszitten en ging op zoek naar nieuw werk. Ik wilde werk dat ik in de ochtend kon doen, zodat ik dat kon combineren met de kinderen en het voetbal”, meldt Soccernews.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.