Foutje! ‘Ontvoerde’ vrouw in Utrecht blijkt niet ontvoerd
Fouten maken we nou eenmaal allemaal weleens, toch? Maar de persoon die déze vergissing maakte, zat er toch wel erg naast. Zo dacht iemand de ontvoering te hebben waargenomen van een vrouw in het Utrechtse Houten. Nu blijkt er sprake geweest te zijn van een loos alarm.
Een geval waar de ontvoering wél echt was, is die van de Amerikaanse Melissa Highsmith. Zij werd in 1971 door haar oppas ontvoerd en verkocht. De nachtmerrie van iedere ouder. Vorig jaar werd ze na 51 jaar door haar ouders teruggevonden. Haar biologische vader had decennia geleden zijn DNA op een online website geregistreerd en daar kwamen nu niet één, maar drie volledige matches uit. Met zijn dochter en haar twee kinderen.
Mogelijk ontvoerd
Een vrouw van wie gedacht werd dat ze mogelijk was ontvoerd in Houten, blijkt niet tegen haar wil te zijn meegenomen. Zondag rond 16.55 uur meldde iemand aan de politie dat vanaf het parkeerterrein van het Van der Valk-hotel aan de Hoofdveste mogelijk een jonge vrouw van haar vrijheid werd beroofd. Zo zou ze onder dwang in een auto zijn geduwd. Hierbij waren vermoedelijk twee mannen betrokken. De politie hield als mogelijk scenario rekening met een eventuele ruzie in de relationele sfeer.
De politie heeft daarna een oproep gedaan in de media en begon tevens een uitvoerig rechercheonderzoek.
Loos alarm
Nu blijkt na „uitvoerig onderzoek”, zo meldt de politie dinsdag, dat er toch geen ontvoering heeft plaatsgevonden in de Utrechtse stad. De politie heeft dinsdag contact met de vrouw gehad en ze is in goede gezondheid, zoals de politie het noemt.
Wel was ze aanwezig op deze locatie. De politie stelt dat ze heeft bevestigd dat zij op die dag en het betreffende tijdstip is opgehaald. Maar hierbij was dus geen sprake van een strafbaar feit, aldus de politie.
Politieagent deelt aangrijpend verhaal over reanimatie van pasgeboren baby