Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 9 jun 2017
Leestijd: 3 minuten

VVD: Boycot foute Turken

De VVD heeft bij monde van Malik Azmani (Smile! Je staat in een column! Betere profilering bestaat niet!) hét antwoord op de extremisten, terroristen en islamitisch fascisten. In de krant weet hij uit te braken dat Nederturken die elkaar oproepen Nederland te zuiveren van Gülensympathisanten, een enkeltje Istanbul moeten kopen.

Kan iemand mij uitleggen waar hier NIET ‘minder minder minder’ staat?

Kan iemand mij uitleggen waar hier het woord ‘criminele’ staat?

Kan iemand mij uitleggen hoe een Kamerlid een Nederlands staatburger denkt uit te kunnen zetten?

Maar vooral: kan iemand mij wijzen waar de voorgedrukte formulieren te krijgen zijn waarmee ik dit heerschap kan aangeven voor racisme dan wel discriminatie?

De VVD is bij uitstek de partij die jarenlang, en dan hebben we het niet over drie of vier jaar maar eerder over dertig en eerder veertig jaar, de grenzen wagenwijd open heeft gezet voor wat nu Nederturken en criminele Mocro’s heet (let even op het bijvoeglijk naamwoord ‘criminele’, anders krijgt justitie het weer zo druk). Even was er een oprisping binnen de VVD in de vorm Frits Bolkestein die met een zo mogelijk nog bekaktere uitspraak dan ik wat uitspraken deed over islam, migratie, democratie en de moslim in de polder. Maar oprispingen zijn altijd tijdelijk en leiden tot niets. Totdat er verkiezingen in het zicht zijn en dat inkomen veilig gesteld moet worden want tja, waar, zeg me Malik Azmani, waar verdien je toch zó riant met uit je nek kletsen, afkijken, spieken, na-apen en niets doen als in de Tweede Kamer?

Enter Frits Huffnagel – ook een VVD’er die vooral bekend is van feesten en partijen. Ja, op slecht betaalde banen zul je VVD’ers niet betrappen. Frits vindt het nodig om mij op Twitter terecht te wijzen „zo kun je iedereen verdacht maken” laat hij me weten als ik afgeef op Azmani’s plannen. „En plaats je jezelf op het niveau van de PVV. Ik verwacht beter van je. Steun een goed plan!”

De dag dat je de VVD op een goed plan betrapt is de dag dat de CO2-uitstoot teruggebracht is naar een milieuvriendelijk niveau. Wereldwijd. VVD jat bij monde van Azmani PVV-plannen en wil ze salonfähig maken. Nóg een beetje Duits dan maar: das war einmal. Gaat VVD niet meer lukken, nu niet, morgen niet en bij de verkiezingen 15 maart 2017 al helemaal niet. Trouwens, waar is die tweet van je gebleven Frits?

Mijn moeder zal de rest van haar leven VVD stemmen omdat Mark Rutte haar dochter teruggebracht heeft uit Turkije, maar die dochter vraagt zich maar één ding af. Waar liggen de voorgedrukte formulieren om niet alleen VVD maar ook PvdA, CDA, D66, SP, GL en al die andere partijen, die tot op de dag van vandaag de dag de grenzen wagenwijd openzetten om tikkende tijdbommen in de vorm van asielzoekers binnen te halen, aan te klagen wegens burgerverraad?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.