Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 9 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Uitkering exporteren: zionistisch complot!

Als er een ding is waar je een PvdA-politicus nooit op zult betrappen, is het wel een kritische houding ten opzichte van de islamitische uitkeringsgerechtigde medelander. Ook niet als die in het buitenland woont. Des te opmerkelijk is het dat Lodewijk Asscher besloot de uitkeringen die we jaarlijks naar Marokko exporteren, te korten. Ja je kunt niet aan de gang blijven hé? Uitkeringsgerechtigden bij bosjes de EU importeren, miljarden weggeven aan de Turken vanwege ‘vluchtelingen’ én ook nog uitkeringen exporteren. Nog even en er zijn geen argumenten als we roepen ‘ja maar onze ouderen dan?!’. Laat staan ‘ja maar onze zorg, onderwijs, politie, defensie, infrastructuur dan?!’.

Niet dat een PvdA-politicus dan meteen radicale maatregelen treft. Nee, een PvdA-politicus is sociaal. Die blijft AOW, kinderbijslag, kindgebonden budgetten en weduwen- en wezenuitkeringen overmaken naar landen buiten de EU aan (spook)kinderen, (spook)ouderen en (spook)weduwen. Natuurlijk wordt dat gecontroleerd maar als ze al in Griekenland pensioenen uitkeren aan doden, kun je er vanuit gaan dat die overdeeuropesegrenziërs het frauderen met uitkeringen geperfectioneerd hebben. Gelukkig gaat een PvdA-politicus uit van het goede in de mens, dat iedereen moet krijgen waar ‘ie recht op heeft; zeker de islamitische buiten Europa wonende uitkeringsgerechtigde vermeende medelandiërs. Dus dat Lodewijk Asscher zegt uitkeringen te gaan korten moet in dat licht bezien worden: alleen mensjes die vanaf 1 oktober remigreren naar Marokko of daar semi-Nederlandse kindertjes krijgen of heen exporteren zullen gekort worden op uitkeringen. Een beetje wereldse politicus zou überhaupt uitkeringen naar over de grens afschaffen maar dat kan en mag niet; iets met Europa en behoud van rechten bij vestiging over de eigen landsgrenzen. Wij moeten het doen met een politicus die een aanpassing aan het prijspeil over de Europese grenzen door de Tweede Kamer weet te loodsen. Nog steeds om en nabij de 100 miljoen euro. Tja.

En dan blijken wat ‘journalisten’ tijd besteed te hebben aan het onderzoeken van AOW die geëxporteerd wordt naar de bezette gebieden in Israël. Ten onrechte blijken Holocaust-overlevers niet 50% maar 70% van de AOW waar ze recht op hebben, ontvangen te hebben van de Nederlandse staat. Van de PvdA-politicus Lodewijk Asscher. Zelf joods bovendien. Het is een complot! De moslim wordt gekort, de jood niet! De waarheid is dat bij twijfel én in betwiste gebieden (o.a. Cyprus, Westelijke Sahara en óók Israël) mensen áltijd gekort worden op hun AOW en maar 50% krijgen. En soms maak je fouten. Zo kan het gebeuren dat aan elf Holocaustoverlevers op jaarbasis ongeveer 25.000 euro te veel is uitgekeerd. Ja: 100 miljoen euro naar Marokko. 25.000 euro naar Israël. Als dat geen complot is. Helaas zul je niet alleen PvdA-politici maar ook journalist van ‘kwaliteitscouranten’ nooit betrappen op een kritische houding ten opzichte van de islamitische uitkeringsgerechtigde medelander.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.