Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 9 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

“Het klimaat is anders geworden”

Een fractie van een seconde waande ik me in het Midden-Oosten. Bebaarde mannen, gesluierde in vormeloze regenjassen gehulde vrouwen. Hier en daar een blondie, stoïcijns doorlopend. Totdat de werkelijkheid doordrong: het is Amsterdam, de hoofdstad van Nederland.

De huizen in de buurt doen 5000 euro de vierkante meter, dus waar komen deze mensen toch vandaan? “In de avond is het hier helemaal blank", meldde een buurman. Buurman heeft gelijk. Als de islamitische school de deuren sluit, verdwijnen de mensen die niet willen integreren maar wél in Nederland wonen, naar hun woningen achter de dijken. Literaire vrijpostigheid maakt de waarheid niet mooier. Zeker niet als die lui niet achter hun dijken blijven. Of beter nog, verdwijnen naar die landen waar ze hun denkbeelden van krijgen. Als er minder minder minder van dat soort mensen in mijn oude buurt boodschappen zou doen, zou de vierkante meterprijs stijgen naar 7.500 euro – zoals in de buurten waar mijn vrienden wonen en waar de enige niet-blondies voetballers zijn. Maar mij hoor je niet klagen, ik ben weg.

Nee, klagen dat doen anderen. De ‘gedupeerden’ in het Wildersproces. Bij monde van zijn advocaat huilde een van hen dat ‘het leefklimaat anders is geworden’. Tja. Dat het leefklimaat anders is geworden, kan elke randstedeling volmondig beamen. Maar anders dan dat de ‘gedupeerde’ beweert, ligt dat niet aan Wilders of aan zijn Minder Minder Minder uitspraak. Nee. Het leefklimaat in Nederland is anders geworden omdat politici van VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66 en SP al meer dan vijftig jaar de grenzen wijd openzetten voor zielige mensen uit verre buitenlanden. Ja, ‘wir schaffen das’ is oude wijn in een nieuwe zak. Wat politici van VVD, PvdA, CDA, GroenLinks, D66 en SP zijn vergeten, is om in de afgelopen 50 jaar ook maar één enkele voorwaarde aan die volksstammen zielige mensen te stellen. Taal leren? Niet nodig, hier heb je een uitkering. Werken? Niet nodig, hier heb je een uitkering. Integreren? Niet nodig, hier heb je een uitkering. Scholing? Niet nodig, hier heb je een uitkering. Politici, anders dan Wilders, zijn meer dan 100% verantwoordelijk voor de verandering van het Nederlandse leefklimaat. Zij regeerden de afgelopen 50 jaar. Zij faalden. Deze politici werden én worden gesteund door media zoals de Publieke Omroep, die wél het lef hebben om te duiden dat het leefklimaat anders is geworden maar consequent naar de verkeerde wijzen: Wilders.

Ziende blind. Het navelstaart zo lekker, elkaar gelijk geven. Trump afschilderen als een boeman, Hillary op het schild hijsen. Het falen van de publieke omroep zal op 16 maart 2017 groteske vormen aannemen, als Wilders’ PVV de grootste partij van Nederland wordt. Ondanks alle anti-propaganda van de Publieke Omroep en geschreven media, ondanks alle peilingen, ondanks alle onheilstijdingen, zullen ook politici én moralisten vermomd als journalisten eindelijk beseffen dat het leefklimaat anders is geworden. En dat wordt tijd: het Midden-Oosten hoort overal, behalve in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.