Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 9 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Ga ‘es werken!

Morgen vindt in de Tweede Kamer een debat plaats over ‘de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije’.

Het is een debat dat onnodig tijd zal vergen van minister Koenders en alle in de Tweede Kamer aanwezige Kamerleden – benieuwd hoeveel dat er zijn trouwens. Tweede Kamerleden Voordewind (CU), Sjoerdsma (D66), Roon (PVV), Ten Broeke (VVD), Van Bommel (SP), Bontes, Grasshoff (GL) en Knops (CDA) zullen vragen stellen over een kwestie die verleden tijd is. De Nederlandse columniste is inmiddels terug in Nederland; dat kan zelfs Kamerleden die met reces waren niet ontgaan zijn.

Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste zal bij het debat aanwezig zijn. Al was het om met eigen ogen het falen van onze politici aan te zien. Politici die focussen op een uitvergroot detail: de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste wil maar één ding van politici die intelligent genoeg geacht worden om dit land te regeren: ingrijpen in de falende multiculturele samenleving. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste wil, nee eist van politici met macht om vorm te geven aan de toekomst van Nederland, dat ze ook exact dát doen: vormgeven aan de toekomst van Nederland. Vooruitkijken. Werken aan een Nederland waarin wij met zijn allen willen, kunnen en zullen wonen in plaats van te blijven hangen in het verleden. Al is dat nog maar drie weken geleden. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist van politici dat ze het grotere geheel zien, in plaats van het uitvergrote detail, dat ‘arrestatie in Turkije’ heet.

Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom Kamerleden minister Koenders naar de Kamer roepen om verantwoording af te leggen over ‘de arrestatie van een Nederlandse columniste in Turkije’. Hij had er redelijk weinig mee te maken, met die arrestatie. Met de vrijlating des te meer. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom niet minister Asscher gevraagd wordt naar zijn plannen voor verdere integratie van nieuwkomers én oudgedienden. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom de minister-president niet gevraagd wordt om de uitgifte van Nederlandse paspoorten te verminderen. Waarom er nog geen Turkse ambassadeur is uitgezet. Waarom die Turkse kliklijn nog bestaat. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste vraagt zich af waarom staatssecretaris Dijkhoff niet gevraagd wordt om uit te leggen hoe alle asielzoekers, vluchtelingen, gelukszoekers geïntegreerd gaan worden – voordat ze een Nederlands paspoort krijgen.

Ja, deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist, en met haar het overgrote deel van Nederlandse stemgerechtigden, respect voor de Nederlandse burger, respect voor onze Nederlandse samenleving, respect voor onze Nederlandse cultuur en bovenal respect voor onze Nederlandse vrijheden. Deze voorlopig door Turkije vrijgelaten columniste eist van Nederlandse politici het lef om vooruit te kijken in plaats van achterom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.