Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 6 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

De groene kinderen van de Jessias

Behalve bewijzen dat de radio- en tv-zenders van de NPO totaal overbodig zijn, heeft het internet nog iets goed voortgebracht: www.worldometers.info. Een website waar je real time kunt zien hoeveel mensen er geboren worden en sterven, hoeveel mensen ondervoed zijn, overgewicht hebben of vandaag sterven aan hongersnood en hoeveel tropisch regenwoud er gekapt wordt. Onder andere dan. Het is een topsite voor cijferfetisjisten.

Het meest alarmerende cijfer op de site is 7.496.764.493 – althans, dat was het cijfer op moment van kopiëren. Het cijfer is niet bij te houden, per seconde telt het met zeker twee getallen op. Het is de omvang van de wereldpopulatie. Mooi man, zoveel mensen. Jammer wel dat de aarde onvoldoende capaciteit biedt om al die miljarden te voeden; we hebben meer meer meer natuurrampen nodig om elkaar te overleven. Des te jammerder dat de mens niet in staat is, niet het lef heeft om de grootste natuurramp aller tijden aan te pakken: bevolkingsgroei. Beetje zeuren over CO2 uitstoot, koeien ruimen in Nederland en via de achterdeur buitenlands vlees importeren, nog meer zeuren over de opwarming van het klimaat, ergens stiekem concluderen dat water alleen voor “rijken” is en zwijgen over de enige echte oplossing die onze aarde kan redden. Want je moet het niet in je hoofd halen om mensen geboortebeperking op te leggen. Nee, alle mensen hebben recht op kinderen. Ongebreideld veel kinderen. En laten we die arme en minder arme ouders dan ook nog helpen met kinderbijslag en weet ik wat voor toeslagen.

Terwijl zelfs wetenschappers, die hun best doen om meer voedsel te produceren op de schaarse ruimte die we ervoor hebben, toegeven dat er maar een manier is om alle mensen te voeden op deze aarde: geboortebeperking. Mensen moeten ophouden met kinderen krijgen. Wereldwijd. Geen ouder die wil dat zijn kind sterft van de honger, waarom zou je het dan baren? In Engeland wordt de gewaagde stap genomen om ouders te korten op de kindertoeslag vanaf het derde kind – tenzij het derde kind uit een verkrachting is ontstaan. Dat detail vraagt uiteraard om een andere column, de essentie is dat bijstand aan ouders maar slechts voor twee kinderen is. Het is een bezuinigingsmaatregel van de overheid; eentje die respect oproept. Waarom zou je kinderen krijgen als je ze niet kunt betalen? Kinderen hebben zorg nodig, dat is iets meer dan liefde. Zorg, in de vorm van eten, drinken, onderwijs. Kun je dat niet betalen, moet je niet eens aan de eerste twee beginnen.

Toch wonderbaarlijk dat de Groenprofeten het aspect kinderen overslaan als het om duurzaam leven, ondernemen en politiek bedrijven gaat. De twee kinderen van de Jessias kwamen goed van pas bij zijn PR-momentje afgelopen vrijdag in het zwembad. Niets groens, duurzaams of milieuvriendelijks aan. Trap er vooral in – het zijn jullie kinderen, na mij de zondvloed. Inmiddels staat de teller op 7.496.770.235.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.