Ebru Umar
Ebru Umar Opinie 9 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Beledigd

Alleen werkloze activisten, criminele Mocro’s en NSB’ende Nederturken hebben de tijd om zich beledigd te voelen. Goddank is het rechtssysteem er voor iedereen en mogen ook geestelijk minder bedeelden aanklagers aan het werk zetten; zelfs als die aangifte tot niets zal leiden. Het is toch maar belastinggeld hè?

En dus nam de Turks-Islamitische Culturele Federatie afgelopen week de we-zijn-beledigd-honneurs waar. Beledigd. Grow up. Wat nu weer?

Een blik op het persbericht leidt tot een hilarische avond. Nederturkjes zijn beledigd om mijn Metro-column van 26 april. Beledigd, omdat ik Nederturken die mij in Turkije aangeven bij de Turkse overheid NSB’ende Nederturken en dus niet echt het toonbeeld van succesvolle integratie noem. Als hun NSB-gedrag al niet voldoende was, bewijst deze aangifte wel mijn gelijk.

Beledigd. De Turks-Islamitische Culturele Federatie blijkt te bestaan uit luie donders die meer dan drie maanden nodig hadden om een advocaat te vinden om de aangifte te verzorgen. Een advocaat die het woord columnist niet foutloos kan spellen. Heb ik weer: aangifte door een partij waar ik geen greintje respect voor heb, schakelt een advocaat in waar ik zo mogelijk nóg minder voor kan opbrengen. Je zou er bijna beledigd door raken.

En tóch word ik natuurlijk enorm beledigd.

Al maanden.

Want waarom zijn het toch altijd maar weer mannen die me aanklagen?

Telkens weer mannen. Nederlandse, Marokkaanse of Nederturkse middeleeuwse mannen die menen de strijd met me aan te moeten gaan om het geschreven woord. Niet verbaal, nee, dat is te moeilijk. Te laf. Maar juridisch – lekker een ander de klus laten klaren. Twaalf aanklachten in Turkije (jongens toch, ga ‘es werken!), en twee in Nederland. Allemaal ingediend door mannen. Dat is best een klap voor een feminist. Doe ik het daar allemaal voor, om aangeklaagd te worden door mannen? Wat zijn jullie toch voor sneue wezens?! Waar zijn jullie bang voor? Hebben jullie echt een zoveel dunnere huid dan jullie vrouwen?

Pathetisch gedoe door mannen met een minderwaardigheidscomplex. Je zou denken dat ze hun grote leider Erdogan volgen en aanklachten wegens beledigen laten vallen, maar nee hoor. Nee, nu zijn die mannen van de Turks-Islamitische Culturele Federatie opeens zelfstandig denkende Nederlanders die Erdogan in niets volgen en zeker niet hierin! Helaas is de werkelijkheid dat al die rechtszaken wegens beledigen me voor geen meter interesseren.

Totdat in mijn mailbox de namen van de NSB’ende kliktturken werden afgeleverd en ik in één keer in oorlogsstemming raakte. Want klikturkjes die zo slim denken te zijn mij aan te geven bij de Turkse autoriteiten, moeten vooral het volgende onthouden: zonder jullie NAW (naam adres en woonplaats) gegevens, wordt een aangifte in Turkije niet ontvankelijk verklaard. En drie keer raden welke vrouw jullie rauw lust Huseyin, Kahraman, Ertugrul en Mehmet?

Mooi man, beledigd zijn. Het duurde even maar wordt toch nog een geweldige zomer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.