Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Good vibes Vandaag
Leestijd: 2 minuten

Kat die tijdens kampeervakantie verdween duikt twee maanden later en 1400 kilometer verder weer op

Het had een gezellig kampeertripje moeten worden, maar eindigde voor de baasjes van kat Rayne Beau in een nachtmerrie. De viervoeter raakte tijdens een reis door Yellowstone National Park verdwaald en was twee maanden lang onvindbaar. Tot hij onlangs weer opdook in de buurt van het huis van zijn baasjes, zo’n 1400 kilometer verderop in Californië. 

Tijdens hun verblijf het Yellowstone National Park raakten Susanne en Benny Anguiano hun kat Rayne Beau kwijt. Ze hadden het huisdier mee op vakantie genomen, maar die had het er blijkbaar niet zo naar zijn zin. Nadat het dier ergens van schrok, naam hij de benen.

Zonder kat naar huis

Vier dagen lang zochten Susanne en Benny naar hun geliefde kat in de omgeving en lieten ze speeltjes en snoepjes achter als lokmiddel. Maar het mocht niet baten en het stel keerde uiteindelijk zonder Rayne Beau terug naar huis. 

„Dat was een moeilijke dag omdat het voelde alsof ik hem in de steek liet”,vertelt Susanne aan de lokale televisie zender KSBW. Ze gaf ook na haar vertrek uit Yellowstone niet op. „Onderweg naar huis zag ik een dubbele regenboog. Ik zag het als een teken dat het goed met hem zou gaan.”

Haar hoop werd onlangs dan ook werkelijkheid toen ze, twee maanden na de kampeervakantie, plotseling een telefoontje van de dierenopvang kreeg: Rayne Beau was gevonden. Een vrouw in Roseville, een plaats in Californië op maar liefst 1400 kilometer afstand van Yellowstone, had het dier op straat gezien en hem naar de opvang gebracht. 

Zorgen om gezondheid

Hoewel Susanne en Benny de volgende dag weer herenigd werden met Rayne Beau, waren er ook zorgen om zijn gezondheid. De kat was flink afgevallen en zijn pootjes zagen er slecht uit. „Hij was 40 procent van zijn lichaamsgewicht kwijt en had een laag eiwitgehalte omdat hij zo weinig had gegeten”, aldus Susanne. „Ik denk dat hij de tocht voor het grootste deel alleen heeft afgelegd.”

Om te voorkomen dat Rayne Beau opnieuw zover weg loopt, hebben zijn baasjes een speciale gps-tracker voor hem aangeschaft. Ook zijn ze van plan om binnenkort te gaan kamperen op hun eigen oprit, zodat de kat weer rustig kan wennen aan het buitenleven. 

So I never told the story on Facebook because it was too traumatic, but now we’re ready to tell the story of how we lost…

Posted by Susanne C Anguiano on Tuesday, September 17, 2024

De glimlach op je profielfoto verraadt meer over je karakter dan je denkt

Op welke partij je stemt, hangt af van de structuur van je brein

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties