Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Dit moet je een kind niet vragen op eerste schooldag

De vakantie loopt voor veel kinderen ten einde en bij sommigen is het schooljaar zelfs al van start te gaan. Ook media besteden daar vaak aandacht aan. Voor journalisten die binnenkort een item over schoolgaande kinderen moeten maken, hierbij een belangrijke tip: vraag jonge schoolgangers niet naar hun moeder!

Eerste schooldag

Journaliste Courtney Friel van de plaatselijke zender KTLA ging voor een reportage van de eerste schooldag naar de City Terrace Elementary School in het Amerikaanse Los Angeles. Daar kwam ze Andrew Macias tegen, die op was gestaan met het idee zich die dag groot te houden.

Friel vraagt aan de jongen of hij zijn moeder gaat missen, waarop de jongen stoer ‘nee’ roept. Friel reageert lachend en aanvankelijk lijkt Andrew met haar mee te lachen. Een paar seconden later barst het schattige ventje echter in tranen uit, waarna hij zijn gezicht in zijn handen verbergt.

Hartverscheurend

Volgens KTLA News was de moeder van Andrew nog in de buurt. Zij gaf hem een grote knuffel voordat hij voor het eerst, zonder moeder, de school binnen ging. Courtney gaf later via Instagram toe dat ze zich nogal schuldig voelde over het feit dat ze het ventje aan het huilen had gemaakt. „Dit breekt mijn hart en nu maak ik me zorgen over het moment waarop ik mijn kinderen naar school moet sturen”, schreef ze.

https://www.instagram.com/p/6iR5c9DM_I/

Wellicht had Courtney voor het maken van het item even naar een oud item van Editie NL kunnen kijken. Een verslaggever van dat programma maakte al eens een soortgelijke fout. „Waar is mama?” vroeg hij, waarop het ventje snikkend reageert: „Huis! Huis!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.