Recept uit oma’s tijd: Hete Bliksem
De redactie van Metro schuift aan bij lezers en stelt de vraag: wat is jouw lievelingsrecept? Deze week aten we bij Brigitte hete bliksem.
Recept hete bliksem
4 personen Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 3 goudreinetten
- 3 granny smiths
- 100 ml melk
- 100 gr achterham
- mosterd
Bereiden
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout gedurende 10 minuten. Schil de appels, snijd ze in vier stukken en verwijder de klokhuizen. Leg de appels en de plakken ham gedurende tien minuten bovenop de aardappelen in de pan.Verwarm de melk. Giet de aardappelen en appels af en stamp de aardappels en appels voorzichtig door elkaar. Giet er gelijktijdig de warme melk bij. Maak het gerecht op smaak met de mosterd.
Tip: voeg voor een pittige hete bliksem wat gemalen nootmuskaat en chili toe.
Mogen we bij jou aanschuiven?
Heb jij ook een recept met een bijzonder verhaal? Dan schuift Metro graag bij je aan. Meld je aan via [email protected].