Raymon Mens
Raymon Mens Buitenland Gisteren
Leestijd: 1 minuut

Donald Trump wil zelfrijdende auto’s verbieden

Tijdens een onvoorspelbare presidentiële campagne zorgt Donald Trump weer voor opschudding. Nu in Detroit, waar hij tijdens een speech het publiek vroeg of ze autonome voertuigen kennen en of ze het idee van een auto zonder bestuurder prettig vinden.

Daarna sprak hij zijn zorgen uit over zelfrijdende auto’s. Trump belooft dat hij, als hij opnieuw wordt gekozen, zal voorkomen dat ze op de weg komen.

Trump spreekt zich uit in ‘Motor City’

Een opvallend standpunt. Zeker in een stad die bekendstaat als de bakermat van de Amerikaanse auto-industrie en daarom in de vorige eeuw de bijnaam ‘Motor City’ kreeg.

Wat de timing van zijn uitspraken extra opvallend maakt, is dat ze slechts enkele uren voorafgingen aan de presentatie van de Tesla Cybercab, een zelfrijdende taxi van het bedrijf. Tesla-oprichter Elon Musk is een uitgesproken supporter van Donald Trump.

Elon Musk, die miljoenen heeft geïnvesteerd in de campagne van Trump, zal na dit nieuws waarschijnlijk zijn hotline naar de Amerikaanse presidentskandidaat activeren. Enkele dagen geleden zei de techmiljardair tijdens een livestream op X (voorheen Twitter): “Als hij verliest, ben ik de pineut.” Als Trump wint, kan dit nu ook problemen veroorzaken voor Tesla, tenzij de 78-jarige tegenstander van Harris van gedachten verandert.

Waarom wil de Nederlander altijd weten wat er in de Verenigde Staten speelt? Raymond Mens legt het uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties