Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 16 sep 2024
Leestijd: 1 minuut

Trump ontsnapt aan nieuwe aanslag? ‘Lijkt op een poging tot moord op voormalig president’

Amerikaanse officials denken dat een gewapende persoon de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump als doelwit had, meldt CNN op basis van bronnen die op de hoogte zijn van de zaak. Zondagmiddag werden geweerschoten afgevuurd vlak buiten de Trump International Golf Club, waar Trump aan het golfen was. Trump was nooit in gevaar.

De FBI is op weg naar West Palm Beach, in Florida, om te onderzoeken „wat lijkt op een poging tot moord op voormalig president Trump”, aldus het agentschap in een verklaring.

Meerdere bronnen zeiden dat de Secret Service op de verdachte heeft geschoten, meldt CNN. Volgens The Associated Press openden de Secret Service-agenten het vuur toen ze iemand met een vuurwapen zagen bij de golfclub. Daarbij zouden geen gewonden zijn gevallen. De politie schat dat de verdachte zich op dat moment zo’n 350 tot 450 meter van Trump bevond.

Aanhouding

Volgens een politiebron is er een persoon aangehouden in verband met het incident nadat deze was gevlucht in een SUV, aldus CNN. De sheriff zei dat de verdachte een AK-47-achtig geweer met een richtkijker, twee rugzakken en een camera van het type GoPro bij zich had, meldt The Spectator Index op X.

Trump heeft bevestigd dat hij ongedeerd is na het incident. In een e-mail waarin hij om donaties vraagt, schreef hij in hoofdletters: ‘Ik ben veilig en gezond!„ En: ”Niets zal me tegenhouden. Ik zal me nooit overgeven! Ik zal altijd van jullie houden om jullie steun.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties