Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 8 sep 2024
Leestijd: 1 minuut

Moeder van schutter waarschuwde school in Georgia voor schietpartij

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het „extreme noodgeval” dat haar zoon is. 

Dat schrijft The Washington Post op basis van sms’jes en een interview met een familielid.

Schietpartij  

De vrouw, Marcee Gray, stuurde een bericht aan haar zus waarin ze zei dat ze de school had verzocht onmiddellijk haar zoon te controleren. Een medewerker van de school ging naar het klaslokaal waar de jongen zou moeten zitten, maar trof hem niet aan. Minuten later begon de schietpartij.

Uit de sms’jes maakt The Washington Post op dat de school en de familie van de jongen sinds een week voor de schietpartij met elkaar in contact waren over zijn geestelijke gezondheid. De jongen zou „gedachten over moord en zelfdoding” hebben gehad. De school en de moeder wilden niet op vragen van de krant reageren.

Moord

Vrijdag verscheen de jongen, Colt Gray, voor het eerst voor de rechter. Hij wordt in vier aanklachten beschuldigd van moord. Een dag voordat dat gebeurde, werd zijn vader ook gearresteerd in verband met de schietpartij.

Vandaag nog éven lekker weer, daarna kouder

Zo gebruik je nooit teveel wasmiddel 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties