Redactie Metro
Redactie Metro Buitenland 24 aug 2024
Leestijd: 2 minuten

Aanhouding in verband met dodelijke mesaanval in Solingen, onderzoek loopt nog

Bij een mesaanval in de Duitse stad Solingen, vlak bij Düsseldorf, zijn gisterenavond drie mensen om het leven gekomen en acht anderen gewond geraakt, onder wie vijf zwaargewond. De politie heeft iemand aangehouden en sluit niet uit dat het mogelijk een terreurdaad was.

Meer aanhoudingen worden ook niet uitgesloten.

Verdachte aangehouden

De verdachte, een 15-jarige jongen die zou hebben geweten van de aanslag, werd aangehouden bij een grootschalige opsporingsactie, zegt de politie. Er zouden nog meerdere operaties bezig zijn, waaronder doorzoekingen op verschillende locaties. Volgens de politie gaat het onderzoek naar mogelijke andere daders en motieven voor de aanval onverminderd door.

Volgens getuigen in Duitse media was de dader een man tussen de 20 en 30 jaar met een baard. Bild en de Rheinische Post melden verder dat op ongeveer 200 meter van de plek van de aanslag een mes is gevonden. Dat is niet bevestigd door de politie.

Doden bij aanval

De doden zijn twee mannen en een vrouw. De politie denkt niet dat het ging om een gerichte aanval, maar om willekeurige slachtoffers. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn de slachtoffers wel zeer gericht in hun nek gestoken. Hoe het met de gewonde slachtoffers gaat, is onduidelijk.

Minister van Binnenlandse Zaken Herbert Reul zei vanuit het centrum van de stad dat de dader „uit het niets lukraak om zich heen heeft gestoken”. In Solingen werd gisteravond het 650-jarige bestaan van de stad gevierd met een groot feest.

Festiviteiten in Solingen zijn geannuleerd

De dader wist volgens ooggetuigen te ontkomen in de paniek die ontstond na de mesaanval. Veel mensen die het zagen gebeuren, zijn in shock, zegt een politiewoordvoerder. „Zij krijgen professionele ondersteuning en we ondervragen hen in de hoop op meer informatie.”

Alle festiviteiten die dit weekend gepland stonden vanwege het stadsjubileum zijn geannuleerd. Solingen is in rouw, schreef burgemeester Tim Kurzbach op Facebook.

Duits hotel ingestort, Urker man, vrouw en kind onder puin vandaan gehaald

Wat is er aan de hand rond concerten van Taylor Swift? ‘Plan voor aanslag in Wenen’

Donald Trump na moordaanslag: ‘Eigenlijk had ik dood moeten zijn’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties